„Labai ribota teritorinė nauda.“ Britų žvalgyba skelbia, kur rusai puls toliau  ()

Britų žvalgyba įvertino situaciją abiejuose frontuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagrindiniai tikslai – pietuose ir rytuose. Britų žvalgyba skelbia, kur rusai puls toliau.

Tikėtina, kad vietovė aplink Avdijivką išliks pagrindiniu Rusijos pajėgų pastangų akcentu, tačiau iki šiol Rusija pasiekė labai ribotą teritorinę naudą ir patyrė didelių nuostolių dėl įrangos ir personalo.

JK gynybos ministerija apie tai pranešė socialiniame tinkle X, remdamasi žvalgybos duomenimis, praneša „Ukrinform“.

Kaip minėta, nei Rusijos, nei Ukrainos kariai pastarąją savaitę neužėmė reikšmingų pozicijų fronte. Nepaisant pažangos užimant Marjinką 2023 m. gruodžio mėn. pabaigoje, Rusija nesugebėjo tuo pasinaudoti ir žengti į vakarus iki Kurachovo ar į pietus iki Novomychajilivkos.

Šiaurinis Stepovės kaimas tebėra Ukrainos kontroliuojamas, suteikiant prieigą prie tiekimo maršruto į Avdijivką. JK žvalgybos teigimu, mažai tikėtina, kad Rusija bandys izoliuoti miestą bent jau kitą savaitę.

 

Ukrainos jūrų pėstininkai ir toliau laiko placdarmą Krynkuose rytiniame (kairiajame) Dniepro krante, nepaisant Rusijos bandymų juos išstumti. Greičiausiai jie ir toliau kovos dėl šios teritorijos kitą savaitę.

Kaip pranešė „Ukrinform“, nuo 2022 metų vasario 24 dienos iki 2024 metų sausio 16 dienos Ukrainos gynybos pajėgos sunaikino apie 372 090 okupantų, iš jų 1 110 per paskutinę parą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(1)
(21)

Komentarai ()

Susijusios žymos: