„Net amerikiečiai niekada to nedarė. Į karą metama „sovietų klasika“. Ko tikėtis?  ()

Rusija pradėjo rengti naujas oro desanto brigadas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija pradėjo rengti naujas oro desanto brigadas,  viena iš jų – 49-oji oro desantininkų brigada, neva jau kovoja Zaporižios kryptimi Ukrainoje. Šį Rusijos okupacinių pajėgų „stiprinimą“ pakomentavo buvęs bataliono „Aidar“ kuopos vadas Jevhenij Dikij.

„24 kanalo“ teigimu, naujosios Rusijos Federacijos oro desanto brigados veiks kaip daliniai, skirti nusileidimui ir žvalgybai Ukrainos gynybos užnugaryje. Tikėtina, kad personalas bus perkeliamas sraigtasparniais.

Sraigtasparnių desantas tai sovietų klasika. Pirmas dalykas, kurį prisiminiau, yra Kabulo oro uosto užėmimas, nuo kurio prasidėjo sovietų okupacija Afganistane. Dar turime šviežių prisiminimų apie kovas dėl Hostomelio oro uosto. Tada tuo pačiu metu dalyvavo beveik 100 sraigtasparnių. Tai unikali operacija masto atžvilgiu, net amerikiečiai niekada to nedarė“, – pažymėjo Dikij.

Invazijos pradžioje įsibrovėliai nesugebėjo užimti Hostomelio oro uosto. Rusų desanto nusileidimas žlugo. Jiems nepavyko užimti oro uosto, nors jie ir turėjo absoliutų pranašumą.

„Atsižvelgiant į turimą oro gynybą, ko tikėtis dabar? Jų sraigtasparniai, kurie buvo antra didžiausia problema po 2023 m. užminavimo, jau nieko negali. Nes gavome ATACMS, kurios gali nuskrieti apie 160 kilometrų, mes išvarėme juos iš tų aerodromų, kurie pateko į tą spindulį“, – pastebėjo Dikij.

 

Anot jo, ATACMS smūgiais trijuose Rusijos Federacijos aerodromuose Ukraina iš tikrųjų išsprendė  sraigtasparnių desanto problemą. O Ukrainos oro gynybos tankumas dabar toks, kad net įsibrovėlių priekinės linijos aviacija nerizikuoja kirsti fronto liniją, o tik paleidžia KAB. Rusų sraigtasparnių numušimas bus beveik šimtaprocentinis.

„Šioje situacijoje lažintis dėl sraigtasparnių desanto yra labai naivu“, – pareiškė Dikij.​

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(137)
(10)
(127)

Komentarai ()

Susijusios žymos: