[ŽT] „17 000 000 000 eurų. Jie nesilaiko pažado!“ Vokietija įsiutusi. Skubiai reikalauja Ukrainai perduotų ginklų audito  (14)

ES pradėjo auditą dėl ginklų, perduotų Ukrainai nuo visiškos invazijos pradžios.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

ES nusprendė suskaičiuoti, kiek ginklų kiekviena šalis perdavė Ukrainai. Auditas surengtas Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo, kuris teigė, kad kai kurių ES šalių teikiama pagalba yra nepakankama, reikalavimu.

Apie tai rašo „Financial Times“, remdamasis trimis Europos diplomatais.

Auditą atlieka Europos išorės veiksmų tarnyba. Vienas iš laikraščio šaltinių teigė, kad auditas jau sukėlė kai kurių šalių, kurios nenori pateikti duomenų apie savo tiekiamą karinę pagalbą Ukrainai, nepasitenkinimą. Išvados turėtų būti parengtos iki vasario 1 d. vyksiančio ES vadovų susitikimo.

Sprendimas atlikti auditą buvo priimtas po Vokietijos kanclerio Olafo Scholzo žodžių. Jis pareikalavo palyginti ES šalių karinę pagalbą Kyjivui. Pasak jo, šiuo metu planuojamos ginklų tiekimo Ukrainai apimtys yra per mažos, o kai kurios ES narės nevykdo savo ankstesnių pažadų.

 

Leidinyje pažymima, kad Vokietija užima antrą vietą pasaulyje po JAV pagal karinės pagalbos Kyjivui teikimą. Berlynas apginklavo Ukrainą už 17 mlrd. eurų, o Vašingtonas – už 44 mlrd. eurų. Pavyzdžiui, kita ES šalis Danija suteikė paramos Rusijos agresijai atremti už kiek daugiau nei 3 mlrd. eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(105)
(5)
(100)

Komentarai (14)

Susijusios žymos: