„Geriausias atsakymas Putinui“. JAV įvardijo 3 dalykus, kurie neabejotinai padėtų Ukrainai laimėti karą  ()

Ko reikia, kad Ukraina laimėtų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak JAV valstybės sekretoriaus Antony Blinkeno, Kijevui laimėti būtinos privataus sektoriaus investicijos, kitų valstybių pagalba atremiant Rusijos agresiją, Ukrainos vykdomos reformos siekiant įstoti į Europos Sąjungą.

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas pabrėžė, kad JAV deda pastangas suteikti Ukrainai viską, ko reikia, kad 2024 metais sėkmingai įveiktų iššūkius. Pasak jo, svarbūs šio proceso elementai yra finansinė parama, aljansas su kitomis šalimis ir vidaus reformos Ukrainoje. Jis tai pasakė interviu CNBC Pasaulio ekonomikos forume Davose (Šveicarija).

Jis pažymėjo, kad Joe Bideno administracija aktyviai stengiasi gauti Kongreso pritarimą dėl papildomų finansinių išteklių skyrimo Ukrainai, kurių suma viršija 61 mlrd. dolerių. Blinkenas pabrėžė, kad didžioji šių lėšų dalis skirta gynybos prekių Ukrainai pirkimui ir bus nukreipta tiesiogiai pirkimams JAV.

„Esu įsitikinęs, kad abiejuose JAV parlamento rūmuose tam yra abiejų partijų parama, mums tereikia ją užtikrinti“, – pažymėjo valstybės sekretorius.

Blinkenas taip pat pabrėžė, kad jei tarptautinė bendruomenė nustos remti Ukrainą, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šioje situacijoje gali laimėti ir galbūt pradėti naują konfliktą. Tai, jo nuomone, gali būti paskata įvairių pasaulio šalių diktatoriams pasekti panašų pavyzdį.

Amerikiečių pareigūnas išreiškė įsitikinimą, kad jei Ukraina galės kariniu, ekonomiškai ir demokratiškai užsitikrinti savo tvirtą poziciją, tai bus geriausias atsakymas į Putino pradėtą ​​agresijos karą. Jo nuomone, šiam tikslui pasiekti būtinos privataus sektoriaus investicijos, kitų valstybių parama atsispiriant Rusijos agresijai, Ukrainos įgyvendinimas reikalingas reformas tolimesniam stojimui į Europos Sąjungą.

 

„Jei sujungsite šiuos tris dalykus kartu, pamatysime Ukrainą, kuri ne tik išliks, bet ir klestės. Tai geriausias atsakymas Putinui. Ir tai yra geriausias atsakymas mums, nes tai reiškia, kad jie bus gali atsistoti ant kojų“, – padarė išvadą Blinkenas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(0)
(49)

Komentarai ()