[ŽT] Taktika pasikeitė. Kur dingo „Bayraktar“  ()

Populiarius turkiškus bepiločius orlaivius „Bayraktar“ Ukrainos ginkluotosios pajėgos ir toliau aktyviai naudoja dabartiniame kare su Rusija. Tačiau dabar jie naudojami kitais tikslais, o ne tiesioginėms atakoms prieš priešo pozicijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai Ukrainos žiniasklaidos centre „Ukraina-Uninform“ pareiškė Ukrainos ambasadorius Turkijoje Vasylis Bodnaras.

„Iš tikrųjų (bepiločių lėktuvų „Bayraktar“) reikšmė nesumažėjo, tiesiog yra kitoks naudojimo būdas... Šiandien, kadangi fronto linija yra daugiau ar mažiau stabili, o oro gynybos sistema yra giliai ešelonuose, netikslinga naudoti šiuos „Bayraktar“ dronus pagal paskirtį smogti priešo pajėgoms, nes jie, kaip ir bet kuris orlaivis, yra gana pažeidžiami priešlėktuvinės gynybos. Todėl jie naudojami visai kitais tikslais", - aiškino Bodnaras.

Todėl šiuo metu „Bayraktar“ Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms atlieka kitas užduotis, kurių detalės neatskleidžiamos. Be to, Ukraina ir toliau gauna ne tik „Bayraktar“, bet ir tam tikrus komponentus, kurie padeda Turkijoje kurti naujų tipų bepiločius orlaivius.

 

„Visa tai yra papildoma sąveika gynybos pramonėje... Ir, žinoma, „Bayraktar“ gamyklos statyba Ukrainoje bei šių bepiločių orlaivių su ženklu „Pagaminta Ukrainoje“ gamyba nėra nuošalyje nuo darbotvarkės“, - užbaigė ambasadorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(21)
(0)
(21)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: