[ŽT] Nepasimokė! Virš Azovo jūros pasirodė dar vienas rusiškas A-50  ()

Ukrainos karinių oro pajėgų atstovas spaudai Jurijus Ihnatas pabrėžė, kad priešo lėktuvo pasirodymas buvo gana lauktas, nes Rusijos Federacijos arsenale vis dar yra keli tokie lėktuvai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sausio 19 d. rytą virš Azovo jūros pastebėtas Rusijos ilgojo nuotolio radarų aptikimo lėktuvas A-50. Tai teletono eteryje pranešė Ukrainos oro pajėgų atstovas spaudai Jurijus Ihnatas.

Anot jo, naktis iš sausio 18-osios į 19-ąją praėjo „daugiau mažiau ramiai“. Atstovas pabrėžė, kad tai viena iš nedaugelio naktų be dronų atakų.

„Nedažnai būna, kad oro erdvėje būna daugiau ar mažiau rami naktis, nėra oro atakų, pavyzdžiui, bepiločių orlaivių, visų pirma, kuriuos esame įpratę matyti praktiškai kiekvieną naktį rudenį ir žiemą. Šią naktį yra vienas iš nedaugelio, kuris liko be pranešimų“, – sakė Ihnatas.

Tačiau oro pajėgų atstovas pabrėžė, kad toks „štilis“ po trijų galingų priešo atakų nereiškia, kad galima atsipalaiduoti.

 

„Ir „garsusis“ A-50 pasirodė Azovo jūros vandenyse, išbandydamas savo likimą“, – pabrėžė Ihnatas.

Pasak Ihnato, A-50 pasirodymas jūros vandenyse buvo ganėtinai lauktas, nes tokie orlaiviai vis dar eksploatuojami Rusijos Federacijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(157)
(15)
(142)

Komentarai ()