[ŽT] „Privertė Rusiją pakeisti visą savo gynybos planą.“ Ką padarė ukrainiečiai  ()

Po Ukrainos atakos Maskva priversta keisti savo strategiją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos saugumo tarnybai (SBU) bepiločiu lėktuvu užpuolus Rusijos dujų milžinės „Novatek“ terminalą Baltijos jūros Ust-Lugos uoste, netoliese esantys tanklaiviai persikėlė toli į jūrą, sutriko jų pakrovimas, pranešė Ukrainos leidinys NV, remdamasis savo šaltiniais. Be to, rusai priversti iš fronto perdislokuoti dar daugiau priešlėktuvinės gynybos sistemų, kad apsaugotų užnugario rajonus.

Ust-Lugos uostas yra pagrindinis Rusijos energijos eksporto sistemos mazgas, kuriame veikia dujų perdirbimo gamykla ir pagrindinis uostas naftos produktams gabenti į užsienį.

„Užpultas terminalas yra vienas naujausių ir svarbiausių Rusijoje. Jis veikia eksporto srityje, tačiau taip pat tiekia degalus Rusijos kariuomenei. Šis SBU išpuolis padarė ne tik didelę materialinę, bet ir reputacinę žalą Rusijai. Išpuoselėta Rusijos priešlėktuvinė gynyba parodė savo skylėtumą“, – sakė NV šaltinis.

 

Sausio 21 d. naktį netoli Sankt Peterburgo esančiame Ust-Lugos uoste nugriaudėjo sprogimai ir kilo gaisras. Liepsnos apėmė terminalą, priklausantį „Novatek“ – vienai didžiausių pasaulyje privačių gamtinių dujų gamintojų. Laikraštis „Ukrainska pravda“ remdamasis SBU šaltiniais, pranešė, kad tai buvo Ukrainos bepiločio lėktuvo ataka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(82)
(2)
(80)

Komentarai ()

Susijusios žymos: