Britų kariai Ukrainoje. „Visada atvirai sakiau. Jums teks tai padaryti“  (1)

Ukrainos diplomatas pakomentavo britų karių pasirodymo Ukrainoje galimybę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar jūs sakote savo žmonėms, kad „mes niekada, niekada nesiųsime“. Gali atsitikti, kad jums teks tai padaryti, sako Vadymas Prystaiko, turėdamas omenyje britų karių pasirodymo Ukrainoje galimybę. Pasak Ukrainos diplomato, Vakarų šalys daro klaidą pareiškusios, kad jų kariai tiesiogiai nedalyvaus kare.

Ukrainos diplomatas Vadymas Prystaiko pakomentavo britų karių pasirodymo Ukrainoje galimybę.

Prystaiko teigimu, JK, kaip ir kiekviena kita demokratinė valstybė, tikisi, kad jos kariuomenė liks nuošalyje nuo karinių konfrontacijų.

„Nors V. Putinas sako, kad jie visi rengia prieš jį sąmokslą, vesti savo demokratinę-liberalią šalį į karo ir konfrontacijos kelią, siųsti savo dukteris ir sūnus, yra labai sunkus sprendimas. Bet aš toli gražu neatmetu šios galimybės“,  – sakė jis.

Anot Prystaiko, pokalbio metu vienas iš britų politikų pasakė – reikia padėti Ukrainai, svarbiausia, kad mūsų kariai ten nebūtų siunčiami kariauti.

„Aš jiems visada atvirai sakiau (...) jūs kalate politinę „vinį“, kurią bus labai sunku ištraukti. Dabar jūs sakote savo žmonėms, kad „mes niekada, niekada nesiųsime“. Gali atsitikti taip, kad jums teks tai padaryti, pridūrė jis.

Ukrainos diplomatas taip pat užsiminė apie sausio 12 dieną Volodymyro Zelenskio ir JK ministro pirmininko Rishi Sunako pasirašytą dvišalę sutartį – kaip pabrėžė Prystaiko, dokumente yra daug nuostatų, kurios yra novatoriškos šalies ateičiai ir jos saugumui.

 

„Labai įdomus momentas, kurį pastebėjau premjero Denyso Šmyhalio kalboje, kur jis labai aiškiai pažymėjo, kad yra nedidelė pastraipa, kurioje parašyta, kad Ukraina turėtų būti pasirengusi ateityje ateiti į pagalbą JK. O JK stiprins mūsų ginkluotąsias pajėgas ir padės tiek, kiek galės. Tai be galo svarbu, mūsų politinėje kultūroje nieko panašaus nėra buvę“, – pabrėžė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(110)
(3)
(107)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: