„Žinojo kaip šaudyti, nes žaidė daug video žaidimų.“ Kaip „Bradley“ nugalėjo T-90 (Video)  ()

Netikėtas ukrainiečio atsakymas į klausimą, kaip jam pavyko likviduoti rusų T-90.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pėstininkų kovos mašinos M2A2 „Bradley“ įgulos narys davė trumpą interviu po sėkmingos atakos prieš rusų T-90. Vienas iš atsakymų labai nustebino žurnalistus ir karo stebėtojus.

Vaizdo įrašas, kuriame matyti šarvuotos pėstininkų kovos mašinos M2A2 „Bradley“ ir tanko T-90M „Proryv“ mūšis Ukrainoje, pastarosiomis dienomis plačiai paplito soc. tinkluose. Vertingas rusų tankas, vadinamas Putino pasididžiavimu, pasirodė neturintis jokių šansų prieš amerikiečių M2A2 „Bradley“ ir jį naudojančią ukrainiečių įgulą.

Pokalbyje su vietos žurnalistais „Bradley“ ginklininkas (įgulos narys, atsakingas už ginklo valdymą – red. pastaba) kalbėjo apie pačią transporto priemonę ir paskutinį susirėmimą su rusais. Karys teigė žinojęs kaip šaudyti, nes žaidė daug video žaidimų.

Ukrainiečio pareiškimas sukėlė dar vieną audringą diskusiją socialiniuose tinkluose. Šį kartą soc. tinklų vartotojai domisi, apie kokius žaidimus yra kalbama. Dažniausiai minimi „War Thunder“ ir „World of Tanks“ – populiarūs kelių žaidėjų karo simuliatoriai, leidžiantys virtualiame pasaulyje valdyti įvairią sunkiąją techniką, įskaitant tankus.

 

Žinoma, kiekvieno M2A2 „Bradley“, kuris pristatomas iš JAV, įgula buvo tinkamai apmokyta. Kompiuteriniai žaidimai to negali pakeisti, bet galbūt kai kuriais atvejais žaidimų patirtis kažkiek padeda.

Pagrindinė pėstininkų kovos mašinos „Bradley“ ginkluotė yra 25 mm M242 „Bushmaster“ automatinis pabūklas, galintis šaudyti šarvus praduriančiais ir labai sprogstamais šoviniais. Maksimalus M242 šaudymo nuotolis yra 2 km. Šaudymo greitis 200-500 šūvių per minutę. Mašina taip pat turi prieštankinį TOW-2B. M242 yra visiškai stabilizuotas, todėl „Bradley“ gali tiksliai šaudyti judėdamas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(0)
(49)

Komentarai ()

Susijusios žymos: