„Jie saugojosi iš Vakarų. Smogė iš Pietų.“ Didžiulis pralaimėjimas  ()

Rusijos oro gynyba tiesiog buvo nepasirengusi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusios savaitės pabaigoje dronai Leningrado srities teritoriją atakavo du kartus. Dėl to nustojo veikti Ust-Lugos naftos terminalas Leningrado srityje.

Karo studijų instituto analitikai, remdamiesi daugeliu Rusijos šaltinių, teigė, kad Rusijos oro gynyba tiesiog buvo nepasirengusi atakoms iš pietų.

Iš pradžių Rusijos gynybos ministerija sukūrė oro gynybos sistemą Leningrado srityje, kad apsisaugotų nuo galimų atakų iš vakarų ir šiaurės vakarų, kur yra įsikūrusios NATO šalys.

Nuo 2023 metų jie pradėjo reformuoti Leningrado karinę apygardą dėl Suomijos priėmimo į NATO. Kremlius dislokavo oro gynybą taip, kad atsispirtų atakoms iš vakarų, bet ne iš pietų.

Pastarieji įvykiai Leningrado srityje privers Rusijos gynybos ministeriją perskirstyti oro gynybos sistemas, įrengiant jas numatomu dronų iš Ukrainos maršrutu.

Trumpojo nuotolio oro gynybos sistemos, kaip ir „Pancir“, negali aprėpti visos Leningrado srities teritorijos. Reikės papildomos paramos, o tai reiškia, kad priešas turės perkelti oro gynybą į šį regioną iš kitų Rusijos Federacijos regionų.

 

Vakar (sausio 21 d. – Red.) vėlų vakarą tapo žinoma, kad Maskvos ir Sankt Peterburgo link pajudėjo iki 10 dronų, kurie be problemų praskrido per Briansko srities teritoriją.

Tą pačią dieną Leningrado srities valdžia visuose kritiniuose objektuose regione paskelbė didelio pavojaus režimą.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(208)
(3)
(205)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: