Raketos Krymo tiltui. „Macronui nėra ko bijoti ir jis gali būti labai drąsus“  ()

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ruošiasi vizitui į Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas ruošiasi vizitui į Ukrainą, o neseniai įvykęs jo ministro pirmininko vizitas Kyjive buvo pasirengimas abiejų šalių deryboms prezidentiniu lygiu, interviu „Glavred“ sakė Euroatlantinio bendradarbiavimo instituto politikos analitikas, Ukrainos užsienio ir vidaus politikos ekspertas Volodymyras Horbač.

Jis įsitikinęs, kad būtent Prancūzija ir JK gali nuspręsti perduoti tolimojo nuotolio ginklus Ukrainai atakoms Rusijos teritorijoje, nes Vokietija bijo pasekmių.

Pats Macronas užima geresnę vidaus politinę padėtį nei daugelis jo partnerių Europoje, JK ar JAV. Todėl Macronui praktiškai nėra ko bijoti ir jis gali būti labai drąsus, aiškino ekspertas.

„Žinome, kad neseniai Kyjive lankėsi naujasis Prancūzijos ministras pirmininkas, kuris, matyt, ateityje gali tapti Macrono įpėdiniu. Tai buvo pasiruošimas Macrono vizitui Kyjive, kur jis tikrai pasirašys tam tikrą saugumo sutartį, panašią į britų, ir ten taip pat bus užfiksuoti Prancūzijos Respublikos įsipareigojimai aprūpinti Ukrainą ginklais, amunicija ir įranga“, – sakė Horbač.

Tačiau Paryžiaus perduotos 40 SCALP  raketų „nedaro didelio įspūdžio“ ekspertui.

 

„Nes, net jei jos ir yra tolimojo nuotolio, tai norint, pavyzdžiui, sunaikinti Kerčės tiltą, reikia panaudoti mažiausiai 10 (o gal ir daugiau). Jei tai yra tos pačios raketos, kurios naudojamos dabar, tai tikriausiai bus papildyta tokiomis pačiomis. Bet net jei jos yra ilgesnio nuotolio, pradžiai gerai, bet tai negarantuoja mūsų pranašumo ore“, – sakė jis.

Horbač neatmeta galimybės, kad Vakarų šalys – Londonas ir Paryžius – vis tik uždegs žalią šviesą savo raketų panaudojimui prieš Rusiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(77)
(4)
(73)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: