Rusijos vadovybė pateko į spąstus. ISW paaiškino, kas nutiko  ()

Rusijos kariai negali vykdyti plataus masto puolimo, nes Ukrainos gynėjai iškart smogia, jei vienoje vietoje yra daugiau nei batalionas rusų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV Karo studijų instituto (ISW) analitikai išanalizavo apkasų karo situaciją, iš kurios Rusijos pajėgos negali pabėgti.

Pasak Rusijos karo tinklaraštininkų, Ukrainos ginkluotosios pajėgos smogia rusų susitelkimo vietoms, net jei jos yra ne fronto linijoje, o giliame užnugaryje.

Ukrainos gynėjai taip pat aktyviai dronais atakuoja net mažas grupes, susidedančias iš 1-2 pėstininkų kuopų ir 10 šarvuočių. Ukrainos ginkluotosios pajėgos tolimais smūgiais bet kokiai rusų grupei neleidžia priartėti prie priešakinių pozicijų. Dar visai neseniai Rusijos gynybos ministerijos pamėgta taktika buvo į šturmą mesti nedidelę 10 žmonių grupę, tik iš tolo remiamą šarvuočiais. Dabar tokie puolimai yra sunkiai įmanomi.

Z-blogas „Rybar“ pranešė, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų technologinė pažanga neleidžia rusams sutelkti kelių divizijų vienoje vietoje, todėl Rusijos gynybos ministerija turėtų pagalvoti, kaip modernizuoti pajėgų kontrolę, kad pavyktų rasti išeitį iš pozicinio karo. Rusai jaučiasi įstrigę savo pačių apkasų kare. Analitikai pastebi, kad per dvejus karo metus Rusijos gynybos ministerija neištaisė problemų savo pajėgose.

 

Tačiau nepaisant to, rusai vis tiek gali pasiekti nedidelių taktinių laimėjimų. Tai rodo mūšiai prie Avdijivkos ir ir Kupjansko.

(108)
(1)
(107)

Komentarai ()

Susijusios žymos: