„Išsiuntė poligono koordinates....“ Masinė kariuomenės žūtis (Video)  ()

Ukrainos kariuomenė gauna vertingos informacijos apie Rusijos karių buvimo vietą ir judėjimą, tai suteikia galimybę įvykdyti tikslius smūgius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karo propagandistai patvirtina Ukrainos ginkluotųjų pajėgų smūgį Rusijos kariniam poligonui Ilovaiske. Z-karo korespondentas Romanovas savo „Telegram“ kanale sakė, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos užpuolė Rusijos ginkluotųjų pajėgų dronų operatorių susitelkimo vietą, per kurią žuvo 24 Rusijos kariai.

Pasak jo, smūgis buvo įvykdytas sausio 24 dieną raketomis MLRS HIMARS. Per sprogimą žuvo dešimtys bepiločių orlaivių operatorių.

Smūgis (anot rusų karių) buvo toks tikslus todėl, nes vienas rusų vadų, naudodamasis pokalbių robotu, nepažįstamiems žmonėms išsiuntė poligono koordinates. Labai tikėtina, kad duomenys pateko į Ukrainos kariškių rankas, kurie, pasinaudoję gautomis koordinatėmis, paleido raketų smūgius.

Romanovas tvirtina, kad po to, kas nutiko, kaltininkas bando išvengti atsokomybės ir ieško atpirkimo ožio.  Pastebėtina, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos užpuolė tik dronų operatorių grupę, nors iš viso poligone buvo daugiau nei 150 žmonių.

Šis incidentas yra dar vienas įrodymas, kad Rusijos kariai daro rimtų informacijos saugumo klaidų. Dėl šių klaidų Ukrainos kariuomenė gauna vertingos informacijos apie Rusijos karių buvimo vietą ir judėjimą, tai suteikia galimybę įvykdyti tikslius smūgius.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(134)
(0)
(134)

Komentarai ()

Susijusios žymos: