„40 000 karių. Jiems nepavyko apsupti.“ Prasidės didžiulės skerdynės. Kas nutiko  ()

Rusijos kariai prie Avdijivkos sukaupė 40 tūkst. karių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sausio 25 d. nufilmuota geografinė padėtis parodė Rusijos ginkluotųjų pajėgų veržimąsi į pietvakarius nuo Stepovės ir Sportivnaja gatve pietiniame Avdijivkos pakraštyje. Sausio 26 d., Karo studijų instituto analitikai paskelbė apžvalgą apie situaciją Avdijivkos kryptimi.

Ukrainos karo stebėtojas Kostiantynas Mašovecas sakė, kad dieną prieš tai Ukrainos ginkluotosios pajėgos pajudėjo 100 metrų restorano „Carskaja Ochota“ teritorijoje, tačiau ISW nematė jokio vizualaus patvirtinimo.

„Z-kanalai“ rašė, kad pastarąsias tris dienas oro pajėgos restorano teritorijoje išties kontratakavo Rusijos ginkluotąsias pajėgas, siekdamos susigrąžinti anksčiau prarastas pozicijas.

Pozicinės kovos tęsiasi Novobachmutivkos, Opytnės, Spartako, Stepovės, Nevelskės ir Pervomaiskio srityse.

Ukrainos nacionalinės gvardijos atstovas spaudai Ruslanas Muzičiukas teigė, kad šioje fronto atkarpoje priešas nenaudoja daug šarvuočių, pirmenybę teikia nedidelėms pėstininkų grupėms, kurios vykdo ir žvalgybą, ir atakas.

Per dieną priešas prie Avdijivkos surengė 10 atakų naudodamas įvairias taktikas.

ISW analitikai įsitikinę, kad, po to, kai Putino armijai nepavyko apsupti Avdijivkos, ji vėl žengs į priekį, taip buvo ir su Bachmutu. Dabar įsibrovėliai darys spaudimą miestui iš pietų pusės, kur jie turi nedidelę sėkmę.

Priešo išpuoliai dabar nėra tokio masto, kaip 2023 m. spalį, geriausia Putino kariuomenės sėkmė yra miesto pietuose, kur jie atakuos ir toliau. Kartu jie taip pat tikisi, kad galės prasibrauti šiaurėje ir rytuose.

 

Ukrainos vidaus reikalų ministerijos majoras Maksimas Morozovas sausio 25 d. pareiškė, kad Rusijos kariai prie Avdijivkos sukaupė 40 tūkst. karių ir ruošiasi intensyvinti puolimo veiksmus. Neaišku, ar okupantų veržimosi į Avdijivką tempas labai padidės. Artėjančios kovos mieste greičiausiai bus panašios į neseniai vykusias kovas kituose Rytų Ukrainos miestuose, kur Rusijos kariai rengia atakas ir pasiekia itin mažai naudos.

Avdijivkos praradimas Ukrainai nesukeltų grėsmės Ukrainos gynybai Donecko srityje.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(4)
(37)

Komentarai ()

Susijusios žymos: