Netikėtas pareiškimas. „Yra blogai. Turime popierinę kariuomenę ir „alkoholikų“ mokymus“  (1)

„Apie trūkumus galiu kalbėti labai ilgai.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs 47-osios mechanizuotosios brigados 4-osios kuopos vadas Mykola Melnykas pasakė: vienas pagrindinių Ukrainos kariuomenės minusų yra tai, kad tai „popierinė kariuomenė“, kuri mokymo centruose mokoma tik „alkoholizmo“.

Tai jis pareiškė interviu „Ukrainska pravda“, pabrėždamas, kad, vienintelis Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pranašumas yra jos žmonės. „Visa kita, ką turime, yra blogai: aprūpinimas, mokymai, valdymo sprendimai, „popierinė kariuomenė“...  Apie trūkumus galiu kalbėti labai ilgai“, – vardijo jis.

Melnyko teigimu, dabar dauguma mokymo centrų ukrainiečių tinkamai neparuošia karui. Jo nuomone, pati sistema turėtų būti keičiama globaliai.

„Jie moko kareivius tik alkoholizmo“, – patikslino Melnykas.

Kariškis mano, kad be žmonių valios Ukraina kare nieko nebūtų pasiekusi, jį, kaip karį, suformavo fronto broliai.

Buvęs 47-osios brigados kuopos vadas teigia, kad, jam vadovaujant, dauguma ukrainiečių buvo motyvuoti kautis: jie „uždegdavo“ kitus savo tvirtumu ir turėjo galimybę per karą atskleisti talentą, kurio nerealizavo civiliniame gyvenime. „Turėjau vaikinų, kurie visiškai ramiai ir vieni dengė minosvaidžių baterijų atsitraukimą“, – nurodė leitenantas.

 

Buvo ir tokių, kurie ėjo į kariuomenę filmuoti „TikTok“, o kai prasidėdavo mūšiai, viskas pasikeisdavo – jie jau norėjo namo, sakė Melnykas.

„Kol šie žmonės nepatenka į tikrus mūšius, gana sunku suprasti, kas ko vertas“, – pareiškė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(108)
(21)
(87)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: