Izraelyje sukurtas naujos kartos bepilotis lėktuvas (Video)  (2)

Bendrovė „Israel Aerospace Industries“ pagamino naujos kartos bepilotį orlaivį, kuris kyla ir leidžiasi kaip sraigtasparnis, o skrenda kaip įprastas lėktuvas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Panther“ pavadintas bepilotis lėktuvas (UAV, unmanned aerial vehicle) – naujausias viešai pristatytas „Israel Aerospace Industries“ (IAI) vykdomų įslaptintų projektų rezultatas, skelbia „MilitaryTechnologies.net“.

Šis bepilotis lėktuvas turi reguliuojamo posvyrio kampo propelerius, kurie suteikia ne tik vertikalaus pakilimo ir nusileidimo galimybę, bet ir leidžia skrydžio metu pakibti ore.

Pranešama, kad „Panther“ valdo vienas operatorius, orlaivio pakilimas ir nusileidimas vykdomas automatiškai, vienu mygtuko paspaudimu. Šio UAV valdymo mobilioji stotis vienu metu gali kontroliuoti du ore esančius tokius orlaivius. Automatizuota valdymo sistema pati užtikrina sklandų perėjimą iš vertikalaus skrydžio į horizontalų ir atvirkščiai, sakoma pranešime.

„Panther“ sveria apie 65 kg, jo sparnų ilgis keičiamas priklausomai nuo misijos pobūdžio ir gali siekti 2 – 8 metrus. „Israel Aerospace Industries“ viešai pristatytas orlaivio modelis turi 2 elektrinius variklius ir kuro elementus, kurių pakanka skrydžiui 60 kilometrų spinduliu. Orlaivio greitis – 130 km/h, jis gali gabenti 8 kg svorio krovinį, skrydžio aukščio riba – 3 000 metrų. Pranešama, kad „Panther“ veikia labai tyliai, ir jo neįmanoma išgirsti skrendant žvalgybos užduotims tinkamame aukštyje.

Orlaivio valdymo operatoriai gali greitai jį surinkti ir išrinkti atvykę į numatytą vietą. Kadangi „Panther“ gali nepastebimai kilti ir leistis priešo teritorijoje, jį galima naudoti ir kaip antžeminį daviklį žvalgybinei informacijai rinkti. Be to, šis vertikaliai kylantis orlaivis tinkamas naudoti ir kariniame jūrų laivyne: čia jis atlieka taktinių UAV funkcijas, sakoma pranešime.

Šiame vaizdo siužete – „Panther“ bepiločio lėktuvo pristatymas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)