Finalas. Istorija apie Il-76 dingo. „Viskas buvo aišku nuo pat pirmos dienos“  ()

Il-76 Belgorodo srityje sudužo dar sausio 24 dieną, o atsakymų apie tai, kas buvo jo viduje, dar trūksta.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-30 Finalas. Istorija apie Il-76 dingo. „Viskas buvo aišku nuo pat pirmos dienos“  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karo ir politikos stebėtojas Oleksandras Kovalenko Charter97.org svetainei teigė, kad Il-76 istorija po truputį dingsta iš Rusijos informacinio lauko. Ir tai yra keista. Juk tai - didelis transportinis lėktuvas, kuriame, nepriklausomai nuo krovinio ar keleivių, buvo rusų įgula. Be to, jei jame buvo ukrainiečių karo belaisviai, kaip tvirtina oficialūs Rusijos šaltiniai, ši istorija būtų apkalbama daug garsiau.

Kovalenko teigia, kad net neskelbiama, kodėl Il-76 nukrito. „Akivaizdu, kad jį numušė oro gynybos ginklas. Tai buvo aišku nuo pat pirmos dienos, kai pasirodė pirmosios nuotraukos iš lauko, kuriame jis „sėkmingai nusileido“. Išilgai fiuzeliažo buvo užfiksuota daugybė skylių, kurios liko būtent dėl ​​priešlėktuvinės valdomos raketos panaudojimo“, sakė Kovalenko.

Karo stebėtojas teigia, kad Rusijos skelbiamoje versijoje, kad Il-76 buvo 65 ukrainiečių karo belaisviai, irgi daugybė skylių. „Rusijos Federacijos gynybos ministerija išplatino kažkokias manipuliacijas, kad lėktuvu buvo gabenami ukrainiečių karo belaisviai, tačiau kažkokiu labai keistu būdu beveik savaitę nuo nelaimės dešimtys palaikų nebuvo parodyti. Jie net nesivargino parodyti dešimčių juodų maišų, kuriuose neva buvo iš lauko surinkti palaikai“, pažymėjo Kovalenko. Jis priminė, kad filmuotoje medžiagoje kūnų irgi nematyti.

 

Kovalenko mano, kad belaisvių lėktuve nebuvo ir kad visa ši istorija - melas, bandymas diskredituoti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veiksmus ir priversti rusus nekreipti dėmesio į tai, kad Rusija neteko dar vieno didelio lėktuvo.

Tai rodo ir pats faktas, kad belaisvių Il-76 istorija dingo iš Rusijos propagandos. „Jie tiesiog sako, kad „vyksta tyrimo veiksmai“, tačiau būtent su karo belaisviais susijęs komponentas visiškai išnyko iš jų žodžių. Tam tikru mastu jie bando nuslėpti faktą, kad jų Gynybos ministerija vėl paskelbė kažkokią ereziją“, sakė Oleksandras Kovalenko.

(179)
(13)
(166)

Komentarai ()

Susijusios žymos: