„Bandė nužudyti Ukrainos prezidentą.“ Kas nutiko „Redut“ vadui (Foto)  ()

Rusijos propagandistai „Redut“ vadina „savanorių būriu“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bandant veržtis į Avdijivką žuvo aukšto rango rusų okupantas – liūdnai pagarsėjusios Rusijos samdinių grupuotės „Redut“ vadas Pavelas Frolovas su šaukiniu „Pionier“.

Rusijos pareigūnai apie tai tyli. Tačiau žinia apie jo likvidavimą pasirodė okupanto gimtojo miesto –Ramenskojė  – leidinio svetainėje, praneša Dialog.UA.

Pranešama, kad, 36 metų „Redut“ bataliono vadas, žuvo mūšiuose dėl „Carskaja Ochotos“ pozicijos netoli Avdijivkos. Įtariama, kad jis susisprogdino, užkliudęs miną. Tai įvyko 2023 m. sausio pabaigoje.

Rusijos propagandistai „Redut“ vadina „savanorių būriu“. Tiesą sakant, tai yra privati ​​karinė grupuotė, kurią kaip atsvarą „Wagner“ sukūrė Rusijos karinė žvalgyba (GRU).

„Redut“ aktyviai dalyvauja agresijoje prieš Ukrainą. Grupuotė yra tiesiogiai susijusi su neonacių grupuote „Rusič“, verbuoja jai žmones. Vakaruose grupuotei buvo įvestos sankcijos.

 

„Redut“ dalyvavo karo veiksmuose Ukrainos teritorijoje Černobylio atominės elektrinės ir Charkivo teritorijose, taip pat vykdė žvalgybines operacijas prieš prasidedant agresyviam karui prieš Ukrainą. Ji siejama su bandymais nužudyti Ukrainos prezidentą Zelenskį“, – teigiama ES oficialiajame leidinyje.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(77)
(1)
(76)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: