Kaip ir kada baigsis karas. Stulbinanti Budanovo prognozė (Video)  (1)

K. Budanovas sakė, kad net ir rusai bijo sviedinių bado.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausios žvalgybos valdybos vadovas Kyrylo Budanovas yra žinomas dėl savo prognozių, kurios dažnai pasitvirtindavo. Taigi jis vėl davė interviu, kuris suintrigavo. Ko ukrainiečiai gali tikėtis 2024-asiais, ką turi rusai ir kada vėl užsidegs Krymo tiltas?

Žurnalistas Artiomas Ziabkinas apie visa tai, taip pat apie Krymo išvadavimą, Rusijos išpuolius, naują itin galingą Maskvos sąjungininką ir kitas K. Budanovo prognozes pateikė išskirtinėje medžiagoje.

Ar Rusija lengvai apėjo sankcijas?

Tai turi pripažinti visi, taip pat ir Vakaruose. Rusija aktyviai atkuria rezervus: stato ir modernizuoja naują įrangą ir netgi gamina raketas. Tam rusams reikalingi modernūs vakarietiški komponentai.

Dėl sankcijų jų įsigyti tapo daug sunkiau, tačiau priešas sugalvojo būdą. Ir mes kalbame ne apie Kinijos analogus, o apie originalius komponentus tiesiai iš Amerikos ir Europos gamyklų. K. Budanovas apie tai žino ir viską įrašo.

Rusijos ir Ukrainos karas, kaip nepasotinamas monstras, nusineša ne tik žmonių gyvybes, bet ir tiesiogine to žodžio prasme suryja tonas karinės technikos. Abi šalys per dieną iššauna dešimtis tūkstančių artilerijos sviedinių, todėl tai yra vienas iš rečiausių karo išteklių. Nors tai yra itin mažai, Vakarai vis tiek aktyviai padeda Ukrainai, perleisdami jai NATO haubicas ir sviedinius. Rusijos karinė mašina buvo maitinama iš sovietinių rezervų, kurie kažkada atrodė begaliniai.

Bet nebuvo taip, kaip tikėtasi. K. Budanovas sakė, kad net ir rusai bijo sviedinių bado. Savo produkcija jie skylės užtaisyti negalės. Turės atsisakyti kelių rūšių ginklų.

Ar V. Putinas rado naują „ginklo brolį“?

 

Panašu, kad V. Putinas susirado draugą, kuris noriai išspręs jo „amunicijjos alkį“, bet ne tik tai. Kaip anksčiau rašė žiniasklaida, įskaitant Rusijos propagandistus, Kremliaus senelis jau kraunasi savo „juodąjį lagaminą“ į Šiaurės Korėją. Ten jis prašys kito ne mažiau šlykštaus diktatoriaus Kim Jong-uno sovietinių sviedinių ir raketų.

K. Budanovo teigimu, Šiaurės Korėjos šoviniai fronte nėra naujiena. Korėjos balistinės raketos jau atskrido į Ukrainą. Vienos iš jų likučiai buvo rasti Charkivo centre, kur sausio 2 d. nukrito tankiame gyvenamajame rajone. Tačiau jų gali būti ir daugiau. Už tai V. Putinas yra pasirengęs parduoti Kim Jong-inui dar mirtinesnes technologijas.

 

Ir visa tai naujo Korėjos pusiasalio paūmėjimo fone. Anot „The New York Times“, Kim Jong-unas artimiausiais mėnesiais gali pradėti ataką prieš Pietų Korėją. Politikai ir ekspertai dar netiki nauju plataus masto karu, tačiau neatmeta, kad komunistai bandys smogti. Tai jau nutiko 2010 m., kai abi Korėjos paeiliui apšaudė viena kitos pozicijas iš artilerijos pabūklų. Tada šiaurės korėjiečiai atsitraukė, bet ar tai vėl prasidės? Ypač turint omenyje, kad už Pchenjano dabar gali būti Maskva.

Tačiau Krymo gyventojams būtinai reikia pasiruošti. Vieniems laikas grįžti namo, o kitiems metas bėgti ar plaukti per Kerčės įlanką. 2023 metais Ukraina pirmą kartą aiškiai pasakė Rusijos Federacijai, kad ji negali išlaikyti Krymo. Ukrainos ginkluotosios pajėgos beveik neutralizavo Rusijos laivyną pusiasalyje: sunaikino kelis didelius ir mažus laivus, o likusius rusai nustūmė toliau į Novorosijską. GUR nepamiršo ir Krymo miesto. K. Budanovas turi jam planų. Kada pagaliau sugrius nelegali statyba ir kas bus panaudota kitą kartą smogiant į tiltą, pasakė šalies vyriausiasis žvalgybos pareigūnas.

 

Ko šiemet gali tikėtis ukrainiečiai?

Kur juda šis karas ir kuo jis baigsis? Šie du klausimai ukrainiečiams buvo svarbiausi nuo pat plataus masto invazijos pradžios. Spalio 23-iąją Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovas pareiškė, kad vaizdas taps aiškesnis tik sausį. Laikas baigėsi, todėl K. Budanovas pateikė naują prognozę ir kalbėjo apie artimiausius rusų tikslus ir kur Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms pavyko sugriauti priešo planus, taip pat kada galima tikėtis Ukrainos kontrpuolimo atnaujinimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(91)
(13)
(78)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: