„Likviduotas nepaprastųjų situacijų ministras.“ Rusijoje audra. Ukraina nekomentuoja  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos kol kas nieko nepatvirtino.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-06 „Likviduotas nepaprastųjų situacijų ministras.“ Rusijoje audra. Ukraina nekomentuoja  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Likviduotas „Luhansko liaudies respublikos“  nepaprastųjų situacijų ministras Oleksijus Potelešenko. Rusijos duomenimis, per išpuolį žuvo 28 žmonės. Ukrainos valdžia įvykio kol kas nekomentavo.

Šeštadienį Rusijos okupacinė valdžia Luhansko srityje pareiškė, kad ukrainiečiai surengė oro smūgį Lysyčanskui. Raketos nukrito, kaip teigiama, ant kepyklos ir restorano pastato, o per apšaudymą žuvo 28 žmonės: 18 vyrų, devynios moterys ir vienas vaikas. Rusijos naujienų agentūrose pasirodė nuotraukos, kuriose užfiksuotas visiškai sugriautas pastatas ir ieškantys griuvėsiuose gelbėtojai, praneša AFP.

Pirmadienį, „LLR vadovas“ Leonidas Pasečnikas, internete paskelbė, kad per išpuolį žuvo „Luhansko liaudies respublikos“  nepaprastųjų situacijų ministras Oleksijus Potelešenko.

Vėliau miesto gubernatorius rusas Eduardas Sačnenka pridūrė, kad per išpuolį taip pat žuvo du miesto pareigūnai: Artiomas Trostianskis ir Ivanas Žušma.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos kol kas nieko nepatvirtino. Šeštadienio Ukrainos armijos ataskaitoje tik teigiama, kad oro pajėgos „smogė 12 vietovių, kuriose buvo sutelktas priešo personalas“, – rašo „Ukrainska Pravda“.

Pats Kremlius griežtai pasmerkė Rusijos okupuoto Lysyčansko puolimą. „Tęsiamos atakos prieš civilinę infrastruktūrą, šiuo atveju kepyklą, tai baisus teroro aktas. Aukų skaičius įrodo šio teroro akto siaubą“, – sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, kurį cituoja AFP.

 

Jis pridūrė, kad, norint sustabdyti tariamą Ukrainos agresiją, būtina tęsti „SVO“ – „specialią karinę operaciją“, kaip Maskvos propaganda vadina savo plataus masto invaziją į Ukrainą, pradėtą 2022 metų vasarį. Kremlius taip pat nurodė, kad Ukraina atakos metu naudojo Vakarų sąjungininkų ginklus, tad rusai tikisi, kad tarptautinė bendruomenė „besąlygiškai pasmerks“ šį įvykį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(0)
(25)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: