„Vieno nemėgsta paprasti Ukrainos kariai, kitas nervina Vakarus.“ Kas pretenduoja į Zalužno vietą  ()

Pagrindiniai kandidatai į naujojo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vado pareigas jau žinomi.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-07 „Vieno nemėgsta paprasti Ukrainos kariai, kitas nervina Vakarus.“ Kas pretenduoja į Zalužno vietą  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagrindiniai kandidatai į naujojo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vado pareigas yra Ukrainos sausumos pajėgų vadas generolas pulkininkas Oleksandras Syrskis ir Gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos vadovas Kyrylo Budanovas. Apie tai pranešė „Financial Times“, nurodydamas keturis žmones, „žinančius apie šį reikalą“.

Pažymima, kad, 58 metų Syrskis, patyręs vadas, yra laikomas artimu Zelenskio sąjungininku, kuris kelis kartus vyko su juo į fronto liniją, kur jie kartu fotografavosi su kariškiais. Bet Syrskio nemėgsta paprasti Ukrainos kariai, kurie sako, kad jis priėmė sprendimus, dėl kurių nepagrįstai buvo prarasta daug ginklų ir amunicijos bei prarasta daug gyvybių.

„38 metų Budanovas neturi Zalužno ir Syrskio vadovavimo kariuomenei patirties, tačiau efektyviai vadovauja GUR ir atgaivino skyrių, kuris ilgą laiką grojo antru smuiku daug didesnei Ukrainos saugumo tarnybai. Gerai žinoma įžūli Budanovo taktika erzina Kyjivo Vakarų partnerius. „Jis mus nervina“, – leidiniui sakė vienas iš Vakarų pareigūnų.

 

Kartu, remiantis žiniasklaidos pranešimais, du Syrskiui ir Budanovui artimi žmonės teigė, kad jų nedomina vyriausiojo vado pareigos ir jie mieliau liktų dabartinėse savo pareigose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(58)
(3)
(55)

Komentarai ()

Susijusios žymos: