„Šimtai metrų, o gal net mažiau...“ Skubus pranešimas. Kas vyksta Avdijivkoje  ()

Padėtis Avdijivkoje yra „sudėtinga, baisi“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Padėtis Avdijivkoje, Donecko srityje, yra „sudėtinga, baisi“, sakė karo analitikas, buvęs Ukrainos saugumo tarnybos darbuotojas Ivanas Stupakas.

Jis mano, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kovotojai „greičiausiai turės palikti Avdijivką iki mėnesio pabaigos“. Tokią nuomonę buvęs SBU darbuotojas išsakė komentare „Currenttime“.

Tai jau aišku net naujokui – žmogui, kuris nesupranta karinių reikalų“, – aiškino ekspertas.

Anot jo, Rusijos okupantai stipriai priartėjo prie Ukrainos kariškiams logistiką užtikrinančios kelio ugnies kontrolės ir liko „šimtai metrų, o gal net mažiau“.

Kartu ekspertas mano, kad, užėmus Avdijivką, Rusijos pusė strateginio pranašumo neturės.

Pašnekovas pažymėjo, kad priešo taktika yra tokia, kad Rusijos vadovybė siunčia „neapmokytus mobilizuotus karius, turinčius minimalią patirtį“ šturmuoti Avdijivką. Jų užduotis – kuo labiau pažengti į priekį ir atskleisti ukrainiečių pozicijas, o tada šias pozicijas atakuoti aviacija ar artilerija.

 

„Tada, kai žūsta pirmoji neapmokyta pėstininkų dalis, ją pakeičia apmokyti kariškiai, turintys patirties, amunicijos, ekipuotės ir tinkamai ginkluoti. Tai užtvaros būrys, naikinantis Ukrainos pozicijas“, – teigia Stupakas.

Viena iš pagrindinių sunkios padėties Avdijivkoje priežasčių jis įvardija sviedinių trūkumą.

„Sviediniai, deja, kol kas yra svarbiausias Rusijos Federacijos privalumas. Jie turi galimybę apšaudyti mūsų pozicijas iš 20-25 kilometrų atstumo. Ukraina labai retais atvejais gali pasiekti tokį atstumą“, – pabrėžia analitikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(16)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: