„Tai akivaizdu. 1:12.“ Avdijivkos pragaras  ()

Rusijos nuostoliai Avdijivkoje peržengia bet kokias ribas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Avdijivka Rusijai buvo ir tebėra politinis tikslas, antraip šalies agresorės karinė vadovybė nebūtų skyrusi tiek daug žmogiškųjų ir techninių išteklių sugriautam miestui užimti, „Espresso“ eteryje pasidalijo buvęs bataliono „Aidar“ kuopos vadas Jevgenijus Dikij.

Kovotojas sutinka su Vyriausiojo žvalgybos direktorato vadovo Kyrylo Budanovo vertinimu, kad Rusijos žmogiškųjų išteklių užteks dar dviem mėnesiams tokio puolimo – „po to jie (priešo pajėgos – red.) tikrai kuriam laikui išsilakstys“.

„Tai, ką jiems pavyks išspausti per šiuos du mėnesius, iš tikrųjų bus sunku atmušti“, – komentavo Dikij.

Rusijos tikslų prioritetų išdėstymas yra „gana akivaizdus“ sakė kariškis.

„Pirmiausia jie nori pribaigti Avdijivką. Tai politinis tikslas, nes nelaikau Rusijos generolų kažkokiais genijais, bet nėra pagrindo jų laikyti ir visiškais kvailiais. Todėl manau, kad joks generolas savo noru neatiduotų tiek daug kovotojų, kiek jie dabar meta į Avdijivką“, – aiškino jis.

Dikij pridūrė, kad Rusijos ginkluotųjų pajėgų nuostolių Avdijivkoje santykis yra „1:12 Ukrainos naudai“, tačiau „jie vis tiek toliau veržiasi į mėsos šturmus“.

 

Antrasis taikinys yra Kupianskas. Tačiau jis ne tik politinis, bet ir strateginis, nes tada okupantai, aiškino Dikij, galėtų geležinkeliais atgabenti kovinę techniką tiesiai į fronto liniją.

Tačiau rusams „labai toli“ iki to, kad okupuotų visą Donecko sritį, sakė Dikij. Ir Avdijivkos užėmimas jų prie to nepriartins.

„Ir net kai ją užspaus, jie praktiškai išlygins fronto liniją, o ne įsiverš giliai į mūsų teritoriją. Tai visiškai skirtingos istorijos. Nes tam, kad užimtų visą Donecko sritį, jiems reikia kažkur pralaužti mūsų frontą", – sakė kariškis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(0)
(49)

Komentarai ()

Susijusios žymos: