Pirmojo pasaulinio karo šautuvai. Okupantai pašiurpę. Išduoti XIX amžiaus ginklai (Foto)  (4)

Pasak žurnalistų, Rusijos ginkluotosios pajėgos naudoja pasenusius ginklus, ypač Degtiariovo kulkosvaidį, kuris jau buvo „beviltiškai pasenęs“ Antrojo pasaulinio karo metais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiek Ukraina, tiek Rusijos Federacija išleidžia nemažus kiekius ginklų. Tačiau kai kuriems rusams šiame fone dovanojamos antikvarinės eksponatai. Apie tai praneša „Newsweek“, remdamasi Rusijos tinklaraštininkais.

Kijevas ir toliau ragina savo Vakarų sąjungininkus pateikti daugiau ginklų ir amunicijos. Panašūs raginimai vis garsiau pasigirsta iš prokarinių rusų, kurie kreipiasi į savo karinę ir politinę vadovybę.

Pirmojo pasaulinio karo laikų kulkosvaidžių vaizdai sukėlė neigiamą Rusijos invaziją į Ukrainą remiančių žmonių reakciją.

Rusijos „Telegram“ kanalo autorius, kuris, anot teiginių, kariavo Ukrainoje, pastebi, kad gresia krizė, nes trūksta atsarginių dalių karinei technikai ir ginklams.

Rusijos ginkluotosios pajėgos naudoja pasenusius ginklus, ypač Degtiariovo kulkosvaidį (naudotas nuo 1928 m.), kuris buvo „beviltiškai pasenęs“ jau Antrajame pasauliniame kare, taip pat kulkosvaidį „Maxim“, išrastą 1884 m., pažymėjo gerai žinomas prorusiškas karinis analitikas Rostislavas Mokrenka.

Abi Ukrainos karo pusės naudojo tiek senus ginklus, tiek užgrobė nemažai trofėjinių ginklų, tarp jų ir šaulių.

 

 

Pasak Samuelio Bendetto iš JAV analitikų centro „Naval Analysis“, kai kurios ginklų rūšys gali tarnauti labai ilgai ir atlikti savo funkcijas.

Jis pažymėjo, kad prieš kelis dešimtmečius pagaminti ginklai gali būti aktualūs, nes esminiai karybos principai ir taktika nepasikeitė.

„AK-47 jau beveik 70 metų ir jis mažai pasikeitė. Paprasti kulkosvaidžiai taip pat liko nepakitę, pavyzdžiui, iki šiol naudojamas M2 „Browning“. Dėl tos pačios priežasties tankai T-55, kurie buvo pagaminti pokario metais, taip pat naudojami“, – pridūrė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(40)
(7)
(33)

Komentarai (4)