„Ten gamina raketas sistemoms „Topol-M“ ir „Iskander“. Didžiulis ugnies stulpas Rusijoje. Kas nutiko (Video)  ()

Karinio poligono teritorijoje įvyko galingas sprogimas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-07 „Ten gamina raketas sistemoms „Topol-M“ ir „Iskander“. Didžiulis ugnies stulpas Rusijoje. Kas nutiko (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Netoli Rusijos Iževsko miesto esančio karinio poligono teritorijoje įvyko galingas sprogimas. Pažymima, kad šioje teritorijoje yra Votkinsko mašinų gamykla.

Apie sprogimą karinio poligono teritorijoje Iževske pranešė Rusijos žiniasklaida. Vietos gyventojai socialiniuose tinkluose dalijasi filmuota medžiaga, kurioje užfiksuotas didžiulis ugnies stulpas, matomas už kilometrų nuo įvykio vietos.

„Žmonės daro prielaidą, kad sprogimas įvyko poligone netoli Jagulo kaimo ir tikriausiai yra susijęs su raketinių variklių bandymais. Faktas tas, kad netoli poligono yra Votkinsko gamykla, kuri gamina karinės ir civilinės paskirties produkciją“, – rašoma Rusijos žiniasklaidoje.

Vėliau Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerija pranešė, kad sprogimo, kuris išgąsdino netoliese esančių Udmurtijos gyvenviečių gyventojus, priežastis – techniniai darbai Votkinsko mašinų gamykloje.

Votkinsko gamykloje gaminama ne tik civilinės paskirties produkcija, bet ir artilerijos raketos, įskaitant strategines balistines raketas sistemoms „Topol-M“ ir „Iskander“. 2023 m. pabaigoje Votkinsko gamykla paskelbė 19 valstybinių sutarčių dėl branduolinių ginklų komponentų gamybos. Gamykloje veikia bandymų poligonas.

 


 

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(0)
(55)

Komentarai ()

Susijusios žymos: