„Ukrainoje sunaikinti F-16 aerodromai.“ Rusai skelbia garsų pareiškimą. Kas vyksta  (1)

„Nebuvo pateikta nei vieno faktinio įrodymo.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos informacinėje erdvėje aktyviai skleidžiami pasakojimai, kad vasario 7-osios rytą Rusijos kariai smogė Ukrainos aerodromams, skirtiems vakarietiškų naikintuvų F-16 priėmimui, sandėliams ir panašiai, rašo karo-politikos apžvalgininkas Oleksandras Kovalenko.

„Kartu nebuvo pateikta nei vieno faktinio įrodymo, kad buvo pasiekti užsibrėžti tikslai, civilinės infrastruktūros ir gyvenamųjų pastatų naikinimo bandoma nedemonstruoti“ – pridūrė ekspertas.

Kovalenko taip pat pabrėžė, kad ankstesnį raketos smūgį Rusija atliko sausio 23-iosios naktį/rytą.

„Nuo to momento praėjo dvi savaitės. Sutapimas ar ne, bet, būtent per šį laikotarpį, Rusijos karinis-pramoninis kompleksas galėjo pagaminti 29 raketas Kh-101/555/55. Nors tai gali būti tik sutapimas, nes jie dar turėjo sandėliuose kelias dešimtis raketų“, – įsitikinęs stebėtojas.

Be to, ekspertas atkreipė dėmesį į „labai retą „Kalibr“ paleidimą ir nelyginį jų skaičių“. Pasak jo, „Kalibr“ nešiotojų paleidimo įrenginiai yra suporuoti.

 

Jis pridūrė, kad rusai vis dar saugo savo Tu-95MS, iš kiekvieno lėktuvo iššaudami tik po 2-3 raketas.

„29 paleistų raketų negalima laikyti masiniu smūgiu, o tai rodo, kad šioje kategorijoje jie taupo. Ir tai nenuostabu. Po gruodžio ir sausio atakų šių raketų atsargos labai sumažėjo, o gamyba nespėja“, – sakė Kovalenko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(105)
(20)
(85)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: