Vakarai prognozuoja fronto griūtį. Kiek grėsminga situacija (Video)  ()

Pastaruoju metu Vakarų žiniasklaidoje pasirodė nemažai medžiagos apie žmonių trūkumą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms, galintį sukelti griūtį fronte. Šią informaciją galima interpretuoti įvairiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „24 kanalui“ pasakojo karo stebėtojas Denysas Popovičius, pažymėdamas, kad tokius pareiškimus galima vertinti bet kaip. Tai gali būti informacinis spaudimas respublikonams, kurie delsia priimti sprendimą dėl tolesnės karinės pagalbos Ukrainai.

Be to, kiti analitikai įtikina, kad frontas nesugrius. Tačiau dėl amunicijos trūkumo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų padėtis gali smarkiai pablogėti.

Kaip pažymėjo D. Popovičius, Rusija turi žymiai didesnius amunicijos kiekius. Įvairių šaltinių duomenimis, per metus okupantai gali pagaminti apie 1,5 – 2 mln. šaudmenų. Čia taip pat gali būti pridėta pagalba iš Šiaurės Korėjos. Todėl dabar Rusija neturi problemų su amunicija.

Buvo duomenų, kad sviedinių santykis tarp Ukrainos gynybos pajėgų ir okupantų buvo 1:5. Žinoma, tai vidutiniai skaičiai. Todėl padėtis konkrečioje priešakinėje dalyje gali skirtis. Svarbu, kad situaciją būtų galima ištaisyti, tačiau tai užtruks.

 

„Mums reikia, kad JAV pagaliau priimtų karinę pagalbą Ukrainai. Be to, Europos Sąjunga jau įgyvendina planus didinti šaudmenų gamybą. Taip pat turime derėtis su trečiosiomis šalimis.“

„Turime didinti tokius pajėgumus. Žinoma, reikia ieškoti kitų tiekimo šaltinių. Taip pat ir visame pasaulyje. Čia taip pat gali veikti abipusiai mainai“, – pasakė D. Popovičius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(2)
(22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()