„Svarbiau už karą.“ Ukraina gauna nerealią galimybę. Kas vyksta (Video)  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos turės progą smogti didelį smūgį okupantams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laikotarpis iki prezidento rinkimų Rusijoje yra itin svarbus Ukrainai, interviu „Glavred“ pažymėjo Rusijos politikos strategas Maratas Gelmanas. Kadangi šiuo metu Rusiją valdo ne karas, o rinkimai.

Gelmanas įsitikinęs, kad Putinui rinkimai yra svarbesni už karą.

„Tam tikra prasme karas tampa rinkimų dalimi. Todėl šiuo metu gali būti priimti kariniu požiūriu visiškai neadekvatūs sprendimai ir Ukrainos ginkluotosios pajėgos turi jais pasinaudoti“, – sakė jis.

Gelmanas pridūrė, kad tokia situacija Rusijoje bus stebima mažiausiai „pusantro mėnesio“.

„Pavyzdžiui, rinkimų štabas gali pasakyti, kad, likus trims dienoms iki balsavimo pradžios, reikia kažkokios pergalės. Generalinis štabas supranta, kad tokiai pergalei nėra jokio pagrindo, bet jie negalės pasakyti „ne“, todėl bus priversti pulti. Natūralu, kad Ukrainos kariuomenei tai bus galimybė sunaikinti priešo gyvą jėgą“, – aiškino politikos strategas.

Pasak Gelmano, iki kovo 17 d. karas bus rinkimų dalis, o tai lems nelogiškus ir Rusijos armijai neteisingus sprendimus, „gal net itin žiaurius“.

 

„Po kovo 17 d. Rusija nuo tikslinių represijų pereis prie masinių. Beveik neabejotinai po šios datos rusams prasidės stalininiai laikai. Juk kol kas – iki „rinkimų“ – nuo represijų susilaikoma. Taip yra dėl to, kad dabar tuo užsiima ne Kremlius, o daugybė šių represijų naudos gavėjų. Tai akivaizdžiausia kultūroje, bet taip yra ir visur“, – atsakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(108)
(5)
(103)

Komentarai ()

Susijusios žymos: