„Tie, kurie žinojo, kad turės eiti, visi jau pabėgo.“ Frontas griūva. Ką skelbia Ukrainos vadai  (4)

Kariuomenė vis dažniau kalba apie sunkią padėtį fronte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teigiamų prognozių nėra. Visiškai jokių. Tai baigsis daugybe mirčių, pasauline nesėkme. Ir greičiausiai frontas kažkur žlugs, sako ukrainiečių bataliono vadas Oleksandras. Kariuomenė vis dažniau kalba apie sunkią padėtį fronte, kurią lemia ne tik amunicijos, bet ir pėstininkų karių trūkumas.

Anonimiški Ukrainos kariškių pranešimai buvo paskelbti „The Washington Post“. Vadai atvirai kalbėjo apie realybę fronte, daugiausia Rytų Ukrainoje.

Vienas mechanizuotosios brigados bataliono vadas sakė, kad jo padalinyje šiuo metu priekinės gynybos linijoje yra mažiau nei 40 pėstininkų. Įprastomis aplinkybėmis visiškai aprūpintame batalione turėtų būti daugiau nei 200 žmonių.

Apie panašią situaciją kalbėjo bataliono vadas Oleksandras, teigdamas, kad jo divizijos kuopos vidutiniškai sukomplektuotos tik apie 35 procentus. Ji pabrėžė, kad per pastaruosius penkis mėnesius gavo tik penkis naujus karius.

Be to, į frontą siunčiami kariai yra labai prastai apmokyti, todėl neįmanoma jų nedelsiant siųsti į mūšio lauką. „Visko priežastis yra žmonių trūkumas. Kur mes einame? Nežinau. Teigiamų prognozių nėra. Visiškai jokių. Tai baigsis daugybe mirčių, pasauline nesėkme. Ir greičiausiai frontas kažkur žlugs, kaip žlugo priešui 2022 m. Charkivo srityje“, – sako Oleksandras.

 

Dėl rotacijos problemų padėtis mūšio lauke dar labiau blogėja. Žiemą, esant sudėtingoms oro sąlygoms, pėstininkai turėtų būti rotuojami maždaug kas tris dienas. Tačiau dėl personalo trūkumo daliniai dislokuojami ilgesniam laikui – arba į užnugarį paskirtas personalas priverstas tarnauti fronto linijoje, nepaisant to, kad yra prastai tam parengtas.

Moralės problemos tampa vis dažnesnės, ypač kai rusai nusprendžia pradėti puolimą ir beatodairiškai šaudo.

 

„Juos reikia pakeisti. Bet jų pakeisti nėra kam, todėl ilgiau būna pozicijose, krenta moralė, kariai suserga ir sušąla. Jie gęsta. Frontas braška. Frontas griūva, – kalbėjo ukrainiečių karininkas. – Kodėl mes negalime jų pakeisti? Kodėl niekas neina į kariuomenę? Nes valstybė nieko nedaro. Valstybė nepaaiškina tautai, kad ji turi eiti į kariuomenę. Tie, kurie žinojo, kad turės eiti, visi jau pabėgo“, – pabrėžė jis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(123)
(70)
(53)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: