[ŽT] Ukrainos link rieda Baltarusijos karinė technika. Kas vyksta  ()

Ukrainos valstybės sienos tarnybos atstovas Andrijus Demčenko praneša, kad prie Bresto, netoli Lenkijos ir Ukrainos sienų, juda Baltarusijos karinė technika.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Demčenko Baltarusijos karinės technikos judėjimą aiškina tuo, kad Baltarusijoje nuolat vyksta pratybos.

Reikia suprasti, kad Baltarusijos teritorijoje gana vyksta nuolatinės pratybos ir mokymai. Kai kuriuose dalyvauja instruktoriai iš privačios karinės kompanijos, kuri anksčiau vadinosi „Wagner“. Nedidelė dalis šių samdinių vis dar tebėra Baltarusijos teritorijoje, jie ir toliau padeda Baltarusijos kariuomenei ir kitoms saugumo pajėgoms apmokyti personalą“, – aiškino Demčenko.

Ukrainos gynėjai ramina, kad šiuo metu metu Rusijos daliniai Baltarusijoje yra per maži, kad galėtų bandyti atakuoti Ukrainą.

„Rusija šiuo metu neturi pakankamai pajėgų Baltarusijos teritorijoje, nors ten tebėra nedidelis Rusijos karinio personalo kiekis. Tai – daugiau aptarnaujantis personalas, kuris prižiūri įvairią Baltarusijos teritorijoje likusią techniką“, – pabrėžė Demčenko. Jo teigimu, artimiausiu metu Ukraina nemato grėsmės, kad Rusija bandys veržtis per Baltarusijos sieną į Ukrainą. Žinoma, Ukrainos pasieniečiai lieka pasiruošę bet kokiai situacijos raidai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(78)
(16)
(62)

Komentarai ()

Susijusios žymos: