Įvyko blogiausiu metu. Tai reiškia Ukrainos skilimą  ()

Putinas gali džiaugtis: pagaliau karas suskaldė Ukrainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viešas Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio ir jau buvusio Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiojo vado Valerijaus Zalužno ginčas įvyko pačiu netinkamiausiu momentu, kai Ukraina mūšio lauke su Rusija atsidūrė žemumoje, o Jungtinės Valstijos neskuba padėti.

Apie tai praneša Censor.net su nuoroda į „Bloomberg“ leidinį.

Leidinio žurnalistai pažymi, kad Zalužnas buvo atleistas po to, kai pranešimai apie dažnus ginčus su Zelenskiu leido suprasti, kad prezidentas prarado pasitikėjimą savo vyriausiuoju vadu.

Santykių tarp dviejų žymių Ukrainos veikėjų nutrūkimas yra didžiausias vidaus sukrėtimas nuo invazijos pradžios. Tuo tarpu Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šypsosi, nes mėgaujasi nemokamu eterio laiku su buvusiu „Fox News“ laidų vedėju Tuckeriu Carlsonu“, – rašo „Bloomberg“.

Šie du įvykiai įvyko atskirai, tačiau juos skiria kelios valandos, ir jie žymi ne tik karo atnaujinimo iššūkius, bet ir skirtingus dviejų pagrindinių antagonistų likimus.

V. Putino pergalė kovo mėn. rinkimuose – jau baigtas dalykas. Po to jis bus valdžioje ilgiau nei bet kuris kitas Rusijos vadovas nuo Petro Didžiojo, su kuriuo Rusijos diktatorius mėgsta save lyginti, pažymi žurnalistai.

 

„Zelenskis, kuris atėjo į valdžią kaip permainų agentas, šiemet rinkimuose nekandidatuoja. Tačiau net jei ukrainiečiai negali balsuoti, politika išlieka. Vienas dalykas nesikeičia: Ukrainos prezidentas nekenčia žodžio „aklavietė“. Tai reikšmingas terminas, kuriuo grindžiamas jo ginčas su žmogumi, kurį dievina jo kariai, buvusiu karo vadu, kuriam priskiriami nuopelnai už tai, kad pasipriešino tam, ką mažai kas manė, kad Ukraina pajėgi padaryti, kai įsitraukė į didžiausią ginkluotą konfliktą Europoje nuo Antrojo pasaulinio karo laikų“, – rašo leidinys.

„Kad ir kaip tai būtų vadinama, po dvejų karo metų Ukrainos bandymai atremti Rusijos okupantus nevyksta pagal planą. Ukrainiečiai negali pamiršti, kaip V. Zelenskis, abejodamas JAV žvalgybos pranešimais apie artėjančią invaziją, žadėjo, kad gegužę visi susirinks į piknikus. Jie kaip niekad patriotiški, tačiau artėjant gegužės trečiajai karo trukmė smukdo moralę, o kariuomenė sako, kad jai reikia surinkti daugiau vyrų“, – rašoma leidinyje.

 

Ukrainos sausumos pajėgų vadas Oleksandras Syrskis gali būti linkęs laikytis prezidento karinių tikslų, tačiau juo nepasitiki kai kurie žmonės mūšio lauke, laikantys jį negailestingesniu už Zalužną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(0)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: