Operacija „Tabakinė“. „Rusijos valdantis elitas negali to nežinoti.“ Putinas išprotėjo  ()

„Esmė net ne tai, kad senelis viską painioja, taksisto išsilavinimo ir suvokimo lygiu kalba apie kilnius dalykus ir prieštarauja pats sau.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų tinklaraštininkas ir sociologas Igoris Eidmanas savo „Telegram“ kanale publikavo nuomonę apie Putino interviu.

Putino interviu tekstas man iškart pasirodė stilistiškai ir prasmiškai pažįstamas. Iš pradžių negalėjau suprasti, kur jau tai skaičiau. Tada prisiminiau. Tai juk Gogolio „Pamišėlio užrašai“:

„Pasilikęs vienas, nusprendžiau imtis valdžios reikalų. Sužinojau, kad Kinija ir Ispanija yra visiškai ta pati žemė ir tik iš nežinojimo jos laikomos skirtingomis valstybėmis. Visiems patariu ant popieriaus užrašyti Ispanija, o gausis juk Kinija“ ir t.t.

Maždaug tokiu lygiu Putinas, praktiškai nekreipdamas dėmesio į nedrąsius pašnekovo klausimus, kalbėjo apie istoriją ir politiką.

Nevardinsiu čia visų jo pasakytų kvailysčių ir absurdų. Esmė net ne tai, kad senelis viską painioja, taksisto išsilavinimo ir suvokimo lygiu kalba apie kilnius dalykus ir prieštarauja pats sau. Bet kuris demokratinės valstybės vadovas, kuris, paklaustas apie savo politinių sprendimų priežastis, jei pasakotų apie tūkstančio metų senumo įvykius, kalbėtų apie XVII amžiaus sienas, kaip pavyzdžius nurodydamas imperatorius ir imperatores, būtų priverstas net ne atsistatydinti, jis būtų išsiųstas į beprotnamį.

 
 

 

Putinas išprotėjo tiesiogine, medicinine to žodžio prasme. Tai akivaizdu net iš jo interviu. Rusijos valdantis elitas to negali nežinoti. Išprotėjęs diktatorius, savo žinioje turintis branduolinį ginklą, yra pavojingas ne tik visam pasauliui, bet ir jo aplinkai. Bet koks valdantis elitas bus motyvuotas gelbėti savo kailį, nuversti beprotį iš sosto.

Ar operacija „Tabakinė“ tampa aktualesnė nei bet kada? O gal šie aukšto rango vergai ir bailiai nuolankiai seks paskui savo beprotišką vadą link katastrofos?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(309)
(15)
(294)

Komentarai ()

Susijusios žymos: