„Žiurkės iš skęstančio laivo.“ Atskleidė slaptą Donecko „traukinio – caro“ tikslą (Žemėlapis)  ()

Svitanas pažymėjo, kad šių bėgių rusai nenaudoja. Priešas užblokavo kryptį. Tai vienas iš bandymų sukurti „Surovikino liniją“ naudojant traukinį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai laikinai okupuotoje Donecko srities dalyje pastatė 30 kilometrų „traukinį – carą“. Jie pastatė jį tarp Olenivkos ir Volnovachos.

Rusai stiprina Mariupolio gynybą ir svarsto galimybę pasitraukti iš Zaporižios ir Chersono krypčių.

Tokią nuomonę „24 kanalui“ išsakė karo ekspertas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas Romanas Svitanas.

Svitanas pažymėjo, kad šių bėgių rusai nenaudoja. Priešas užblokavo kryptį. Tai vienas iš bandymų sukurti „Surovikino liniją“ naudojant traukinį.

Okupantai turi labai galingą gynybos liniją palei greitkelį Doneckas-Volnovacha-Mariupolis. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininkas pasiūlė, kad rusai tikriausiai bėgs kaip žiurkės iš skęstančio laivo. Jie trauksis iš pietų į Mariupolį, Volnovachą ir Donecką.

„Tai vienas iš variantų rusams – palikti Zaporižios ir Chersono kryptis. Jie puikiai supranta, kad kai pasirodys lėktuvai, mes juos sunaikinsime. Tai viena iš priešo galimybių sustabdyti frontą. Palikti Mariupolį okupuotoje zonoje. Žinoma, jie stiprina šią kryptį“, – paaiškino jis.

Rusai supranta, kad vienas iš strateginių Ukrainos ginkluotųjų pajėgų veiksmų šioje srityje yra išvažiavimo netoli Vuhledaro į Olenivką, kiek piečiau, link Telmanovo ir toliau į Novoazovską, atkirtimas. Tai apima Mariupolio atskyrimą nuo rusų.

 

„Tai geriausias variantas. Tai yra, kirsti sausumos maršrutą Rostovas – Mariupolis ir tada į Melitopolį, Berdianską. Tai yra Novoazovsko srityje. Eiti ten netoli Vuhledaro į pietus nuo Olenivkos, tarp Olenivkos ir Volnovachos. Taigi, ten pastatė ir traukinį“, – pasakojo karo ekspertas.

Pasak Svitano, gana perspektyvi Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kryptis yra aukštumose, palei Kalmiaus upę. Iš Donecko į Novoazovską yra geras maršrutas. Greičiausiai tai buvo vienas iš Ukrainos kariuomenės strateginių planų pereiti sausumos koridorių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(87)
(6)
(81)

Komentarai ()

Susijusios žymos: