„Tiesiai į Kinijos glėbį.“ Prekyba su Europa pasiekė dugną  (2)

Rusijos eksportas į Europą 2023 metais sumažėjo 68 %.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prekyba su Europa pasiekė dugną

Rusijos eksportas į Europą 2023 m. sumažėjo daugiau nei dviem trečdaliais, nes ES drastiškai sumažino Rusijos naftos ir dujų pirkimą, pirmadienį pranešė Rusijos federalinė muitinės tarnyba.

ES šalys sustabdė didžiąją dalį energijos pirkimų iš Rusijos, siekdamos daryti ekonominį spaudimą Maskvai dėl jos vykdomo karo prieš Ukrainą.

Pasak valstybinės naujienų agentūros „Interfax“, kuri cituoja Rusijos federalinę muitinės tarnybą, Rusijos eksportas į Europą 2023 m. sumažėjo 68% iki 84,9 mlrd. USD.

Tiesiai į Kinijos glėbį

Tuo tarpu eksportas į Aziją, pakeitusią Europą kaip pagrindinį šalies energijos klientą, išaugo 5,6% iki 306,6 mlrd. USD, pranešė agentūra.

Augant prekybos ir politiniams ryšiams tarp Pekino ir Maskvos, atskiri Kinijos muitinės duomenys parodė, kad abipusė prekyba tarp dviejų šalių pernai pasiekė rekordinius 240 mlrd. USD.

 

 

Rusijos importas iš Europos taip pat pernai sumažėjo – smuko 12,3% iki 78,5 mlrd. USD, o iš Azijos pirktų prekių vertė toliau augo ir šoktelėjo 29,2% iki 187,5 mlrd. USD, pranešė „Interfax“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(3)
(38)

Komentarai (2)