[ŽT] „Kinija to nedarys.“ Galingas kirtis Rusijai. Kas vyksta  (1)

Vyksta agresyvi ekspansija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

To nedarys. Kinija kerta smūgį Rusijos ekonomikai, nes neplanuoja ten statyti savo gamyklų. Užuot lokalizavusi savo gamybą Rusijos teritorijoje, Kinija ketina ir toliau eksportuoti į Rusijos rinką savo šalies gamyklose pagamintus automobilius. 

Tokį pareiškimą padarė „AvtoVAZ“ prezidentas Maksimas Sokolovas, kurio žodžius cituoja „Kommersant“

[Vokietija] Net 700€ pigiau įspūdingos energijos stotelės, kurios tarnaus bent 10 metų! Būtinos namie ir keliaujant. Ribotas kiekis („TTWEN D5-2000“)
11526 14

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

Rusijos rinka po Vakarų sankcijų, įvestų dėl karo su Ukraina, neteko pagrindinių Vakarų tiekėjų, ir dabar ją aktyviai užima Kinijos prekių ženklai, vykdantys agresyvią kainų ekspansiją.

Kinijos gamintojams neapsimoka investuoti į įmonių statybą Rusijoje, jiems reikia didinti eksportą, kad atsikratytų savo produkcijos pertekliaus. Aktyvus Kinijos gyventojų perėjimas prie elektromobilių, taip pat Kinijos prezidento Xi Jinpingo politika, kuria siekiama mažinti priklausomybę nuo Vakarų tiekėjų, lėmė vidaus degimo varikliais varomų transporto priemonių perprodukciją Kinijoje. 

 

Rusijos „Avtostat“ duomenimis, 2023 m. kas antras Rusijoje parduotas automobilis buvo pagamintas Kinijoje, o gruodžio mėn. automobilių iš Kinijos dalis siekė 61 %. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(1)
(54)

Komentarai (1)