Virš Baltijos jūros rimtos problemos. Jau 46 000. „Skaičius tik auga“  (1)

Skrydžių saugumui danguje virš Baltijos jūros iškilo grėsmė.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© pruslee (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/plane-aircraft-sky-flight-clouds-7432680/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaruoju metu dangus virš Baltijos jūros tapo technologinės konfrontacijos arena, kuri tarptautinei bendruomenei kelia didelį susirūpinimą.

Tarp regione skraidančių oro linijų dažni GPS trikdžių incidentai sulaukė ne tik aviacijos saugos ekspertų, bet ir politikų dėmesio. Aviakompanijos, vykdančios skrydžius virš Baltijos jūros, vis dažniau susiduria su rimtomis problemomis dėl GPS signalų trikdžių.

Šie veiksmai gali kelti pavojų skrydžių saugai ir kelti susirūpinimą bei klausimus dėl galimo Rusijos dalyvavimo šiuose incidentuose.

Remiantis GPSJAM.org, pateikiančiu kasdienių GPS signalo trikdžių žemėlapius, nuo 2023 m. rugpjūčio mėn. įvyko daugiau nei 46 000 pasaulinės padėties nustatymo sistemos sutrikimų. Šis skaičius kas mėnesį auga. Jei pernai per mėnesį buvo užfiksuota apie 50 incidentų, tai šių metų kovą jų skaičius išaugo iki 350.

[Vokietija] Pamaitins net elektromobilį! Fantastiškos kainos mobilios energijos stotelės + saulės panelės. Ribotas kiekis (Video, „OUKITEL P2001E“)
5514 6

Nuostabi kaina

Su saulės panelėmis

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Ryanair“ pranešė apie daugiau nei 2000 GPS trikdžių atvejų savo skrydžiuose iš JK į Baltijos šalis. Šie gedimai ne tik sukelia nepatogumų, bet ir gali kelti grėsmę keleivių bei įgulos saugumui.

Karo ekspertas Jackas Watlingas pabrėžia, kad „visur, kur yra didelis Rusijos garnizonas, gali būti pastebėtos GPS problemos“.

Šį teiginį patvirtina kiti šaltiniai, nurodantys galimą ryšį tarp Rusijos karinių įrenginių ir GPS incidentų. Ypatingo dėmesio sulaukė incidentas su lėktuvu, kuriuo skrido JK gynybos ministras. Skrydžio virš Baltijos jūros metu GPS signalas dingo 30 minučių, todėl įgula buvo priversta naudoti alternatyvius navigacijos būdus. „The Times“ teigė, kad Rusija galėjo būti su tuo susijusi.

 

Šie incidentai kelia klausimų dėl tarptautinės oro erdvės saugumo ir tarptautinio bendradarbiavimo būtinybės siekiant užtikrinti navigacijos sistemų patikimumą.

Technologijoms toliau tobulėjant, svarbu žinoti apie galimas grėsmes ir stengtis sukurti atsparesnes ir saugesnes sistemas, kurios galėtų atlaikyti tokius iššūkius.

Šie įvykiai primena, kad šiuolaikiniame pasaulyje technologiniai karai gali turėti tokias pat rimtas pasekmes kaip ir kariniai konfliktai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(6)
(14)

Komentarai (1)