Kada reikalinga transporto valdymo sistema?  ()

Transportavimas, gamyba ir sandėliavimas yra vienas pagrindinių tiekimo grandinės procesų. Tai apima daugybę veiklų – nuo pristatymo suplanavimo iki vežėjo valdymo ir siuntos sekimo, kurios, labai svarbu, būtų tinkamai tvarkomos. Apie transporto valdymo sistemą, greičiausiai, yra girdėjęs kiekvienas su logistika kiek daugiau susidūręs žmogus, tačiau neretai vis dar kyla klausimas - kada ji iš tiesų reikalinga?


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© TungArt7 (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/illustrations/truck-road-transportation-cargo-8656658/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kas yra transporto valdymo sistema?

Mažos įmonės, turinčios nedaug siuntų, gali valdyti tokias operacijas naudodamos skaičiuokles ir telefono skambučius, tačiau kai įmonės apyvarta auga, tampa akivaizdu, kad tokių priemonių nebeužtenka ir reikia kažko inovatyvesnio bei patikimesnio, kad būtų galima valdyti transportavimo procesus. Čia ir atsiranda specialios technologijos.

Transporto kontrolės sistema yra programinės įrangos kategorija, padedanti planuoti ir vykdyti fizinį prekių judėjimą. Juo gali naudotis visi tiekimo grandinės nariai nuo gamintojų iki platintojų ir trečiųjų šalių logistikos tiekėjų – praktiškai bet kuri šalis, norinti koordinuoti siuntas.

Kadangi transporto valdymo sistema fiksuoja duomenis apie prekes realiu laiku, savo ruožtu teikia vertingus duomenis ir savo vartotojams paskirstymo ir pristatymo metu. Šie duomenys gali būti paversti parankia įmonės tiekimo grandinės našumo, finansinės padėties ir klientų aptarnavimo problemų analize.

Transporto planavimo ypatybės

Išskirtinis pasiūlymas elektronikos mėgėjams, auto diagnostikai ir meistrams - bent 10 kartų pigiau nei Lietuvoje skaitmeninis osciloskopas + signalo generatorius (Video, „Hantek DSO2D15“)
5285 5

Bent 10 kartų pigiau nei Lietuvoje!

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Greitas ir saugus pristatymas

Super funkcionalumas

Išsamiau

Transportavimo procesas prasideda nuo transportavimo užklausos su pasiūlymu ir išsamios siuntos informacijos sukūrimo. Siuntėjai siūlo krovinius vežėjams, kurie savo ruožtu turi planuoti pajėgumus ir krovinių paskirstymą.

Transporto kontrolės sistemoje užsakymo informaciją pasiekia visos susijusios šalys – nuo ​​planuotojų iki vairuotojų ir klientų. Čia yra funkcijos, kurios padeda vartotojams peržiūrėti ir tvarkyti transporto užklausas.

Rankinis arba automatinis užsakymo įvedimas apima visų esminių duomenų, pavyzdžiui, prekės ar svorio užpildymą ir dabartinės bei paskirties vietos nustatymą. Sistema automatiškai sukuria maršrutą, paskiria transportą ir vairuotoją.

Užsakymo apžvalga

 

Sukurtus užsakymus su maršrutais ir priskirtu transportu užsakymų planuotojai ir vairuotojai gali matyti prietaisų skydelyje, kuriame apskaičiuojamas ir dienos darbo krūvis.

Visi dokumentai taip pat automatiškai susiejami su atitinkamais užsakymais, kad vairuotojas galėtų juos laikyti savo išmaniajame telefone ar planšetiniame kompiuteryje. Vairuotojams atnaujinant užsakymų būseną pakeliui, planuotojai gali peržiūrėti visus tvarkaraščio pakeitimus ir sunkvežimių vietas.

Kelionė prasideda nuo transporto kontrolės sistemos

Įmonės, kurioms reikalinga transporto kontrolės sistema, apima platų spektrą – nuo žemės ūkio, turinčių visų tipų žemės ūkio techniką, iki įmonių, teikiančių ne tik prekių, bet ir keleivių pervežimo paslaugas.

 

Įmonės, turinčios savo bet kokio tipo ir keliamosios galios transporto priemonių parką, taip pat turėtų pagalvoti apie transporto kontrolės sistemą. Ši sistema būtina tiems, kurie užsiima magistraliniais ir multimodaliniais pervežimais, kai gabenant krovinius keičiasi transporto priemonių tipai: sausuma, oras, jūra, taip pat gamybos įmonėms, organizuojančioms ir kontroliuojančioms žaliavų ir gatavų gaminių pristatymą įmonei per savo klientų tinklą, šiukšlių išvežimu, elektros tinklų priežiūra, montavimo ar remonto darbais užsiimančioms įmonėms bei pašto ir kurjerių privačias ir viešąsias paslaugas teikiančioms įmonėms.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()