„Apple“ užpatentavo nebrangią trimačio vaizdo projektavimo sistemą  (6)

JAV patentų biuras suteikė korporacijai „Apple“ patentą sistemai, kuri leidžia stebėti trimatį vaizdą, nenaudojant specialių akinių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Patentas pavadintas „Trimate atvaizdavimo sistema“ (Three Dimensional Display System), o jos pagrindas – specialiai išgaubtos ekrano gardelės, į kurias projektuojamas kiekvienas vaizdo elementas – pikselis, o nuo šių gardelių į stebėtojo akis pakliuvę skirtingi šviesos spinduliai kairei ir dešinei akiai sukuria erdvės pojūtį.

Pagrindinis tokios sistemos privalumas yra tas, kad žiūrovams nebereikia papildomos specialios įrangos – akinių, nėra ribotas žiūrovų skaičius, ir jie gali judėti, dėl to vaizdo trimatiškumas nebus prarastas.

„Apple“ patente apibūdina ir specialią autonominę stereoskopinę sistemą, kuri stebi, kurioje vietoje yra žiūrovas ir pakoreguoja vaizdą, jei jo pozicija pasikeičia. „Apple“ teigia išvengusi trijų pagrindinių šiuolaikinių trimačio vaizdo sistemų apribojimų: erdvinių dalinai permatomų ekranų, kuriuose projektuojami keli vaizdo sluoksniai, būtinybės naudoti specialius akinius ir stebint vaizdą nejudėti, taip pat holografinių vaizdų, kuriems reikia didelių duomenų srautų bei galingos kompiuterinės technikos. Taigi, „Apple“ patentas žada atpiginti 3D sistemas, tuo pačiu neprarandant vaizdo kokybės.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)