Pildosi „Atgal į ateitį 2“. Dar neregėta naujovė Europoje (Video)  ()

Diagnostikos metu automobiliai servise fotografuojami iš visų pusių. Dirbtinis intelektas analizuoja nuotraukas ir nustato galimus gedimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinėse Valstijose automobilių gedimams aptikti pradėtas naudoti dirbtinis intelektas. Naujoji technologija, pavadinta „UVEye“, yra pirmoji, kuri buvo panaudota „Cadillac“ automobilių servise Las Vegase. Apie tai rašo „Carscoops“.

„Cadillac“ atstovybė savo servise sumontavo specialų skaitytuvą. Automobilis pravažiuoja per rėmą su kameromis ir jutikliais. Jis detaliai nufotografuojamas iš visų pusių ir nuotraukos keliamos į kompiuterį, kur apdorojamos dirbtinio intelekto (DI) programa.

DI analizuoja nuotraukas ir nustato galimus gedimus. Vos per 30–45 sekundes programa pateikia išsamią automobilio būklės ataskaitą. Jos pagrindu mechanikai atlieka atskirų mazgų diagnostiką.

„Cadillac“ atstovybė tvirtina, kad skaitytuvas gedimus nustato daug greičiau nei serviso darbuotojai. Jis ypač efektyviai aptinka alyvos ar kuro nuotėkį.

 

„UVEye“ technologija jau įdiegta 300 servisų JAV ir šie skaitytuvai netrukus pradės veikti. Ateityje jis bus naudojamas JK, Izraelyje ir Vokietijoje.

Tokia futuristinė technologija kiek primena filmo „Atgal į ateitį 2“ siužetą, kurio veiksmas vyksta 2015 m. Ateityje atsidūręs pagrindinis filmo veikėjas, be kitų ateities technologijų, pamato ir automatinį robotizuotą automobilių servisą.

Nuo 53 sekundės:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(4)
(7)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()