„Jie gali pasiekti Azovo jūrą.“ Smūgis Rusijai  ()

Ukrainos gynybos žvalgyba teigia, kad jūriniai dronai, ypač „Magura V5“, suteikia strateginį pranašumą Juodojoje jūroje prieš didesnį Rusijos laivyną. Šie bepiločiai orlaiviai, kurių nuotolis yra 800 km, gali pasiekti Azovo jūrą, tačiau agentūra yra atsargi dėl jų dislokavimo.



© AlixSaz (CC BY-SA 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:The_coast_of_the_Azov_Sea_at_low_tide.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis naujausiomis Ukrainos vyriausiojo žvalgybos direktorato ataskaitomis, Ukraina įgijo didelį pranašumą Juodojoje jūroje, naudodama jūrinius bepiločius orlaivius. Šie dronai, ypač „Magura V5“, suteikė Ukrainai pranašumą, nepaisant Rusijos Juodosios jūros laivyno skaitinio pranašumo, per Ukrainos televiziją sakė žvalgybos direktorato atstovas Yevhen Yerin.

Bandydami pasitraukti iš Ukrainos jūrinių bepiločių orlaivių zonos, likę Rusijos antvandeniniai sparnuotųjų raketų „Kalibr“ vežėjai pasitraukė į Azovo jūrą, kad galėtų paleisti raketas iš saugesnės vietos. Ukrainoje pagamintos nepilotuojamos antvandeninės transporto priemonės „Magura V5“ gali nuvažiuoti iki 800 kilometrų, todėl jas galima naudoti visoje Juodojoje jūroje ir aprėpti didžiąją dalį Azovo jūros.

Fantastiška dovana! Delninė žaidimų konsolė - tūkstančiai žaidimų, talpi baterija, didelis ekranas. Ribotas kiekis („Powkiddy RGB20S“)
1

Puiki kaina!

Ribotas kiekis

Sutvarkyti visi mokesčiai

Išsamiau

Yerin pažymėjo, kad „Magura“ bepiločių orlaivių naudojimas Azovo jūroje priklausys nuo eksploatavimo sąlygų ir scenarijų, nes šių jūrinių bepiločių orlaivių eksploatacija apima platų priemonių rinkinį.

Jis pabrėžė, kad nors bepilotis orlaivis „Magura“ gali veikti bet kuriame vandens paviršiuje 800 km spinduliu, jo dislokavimas priklauso nuo konkrečių situacijos ir aplinkos sąlygų, jo taikymas apima ne tik kovinį dislokavimą, o sėkmingam misijos vykdymui reikia atlikti daugybę veiksmų.

 

Įrodyta, kad šie jūriniai bepiločiai orlaiviai keičia vykstantį konfliktą, o tai leidžia Ukrainai mesti iššūkį Rusijos karinio jūrų laivyno dominavimui Juodojoje ir Azovo jūrose. Bepiločių orlaivių universalumas ir tolimojo nuotolio galimybės veiksmingai išplėtė Ukrainos įtaką jūroje, nepaisant to, kad šalies karinio jūrų laivyno nėra.

Per karą Ukrainos karinio jūrų laivyno dronai nuskandino arba apgadino daugybę Rusijos Juodosios jūros laivyno karo laivų. Rusija prarado mažiausiai trečdalį laivyno laivų dėl Ukrainos dronų ir raketų atakų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Edvardas Rimšelis
(41)
(0)
(41)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()