Stalinius kompiuterius keičia kišeniniai  (17)

Izraelio bendrovė „CompuLab„ ruošia naują savo gaminamų minikompiuterių modelį „Trim-Slice“. Vos 13 x 9,5 x 1,3 cm dydžio kompiuteris itin taupiai vartoja energiją ir yra pakankamai galingas, kad galėtų pakeisti įprastinius stalinius kompiuterius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujausias „CompuLab„ minikompiuteris yra pats mažiausias ir galingiausias iš visų iki šiol bendrovėje sukurtų modelių. „Trim-Slice“ pagrindas – bendrovės „Nvidia„ aparatinė platforma „Tegra 2“. 1 GHz taktinio dažnio ARM „Cortex A9„ procesoriuje veikia du branduoliai – skaičiavimų ir grafinis. Būtent „Tegra 2“ platforma naujajam minikompiuteriui suteikia visaverčio stalinio kompiuterio našumo ir daugialypės terpės funkcionalumo, įskaitant didelės raiškos vaizdą, galimybes, sakoma bendrovės pranešime. Vidutinė „Trim-Slice„ elektrinė galia siekia vos 3 W. Metalinio korpuso kompiuteryje įdiegta 1 GB DDR2 darbinė atmintis, 64 GB SSD (solid state drive) kaupiklis, SD ir „microSD“ kortelių lizdai, „Gigabit Ethernet„ tinklo jungtis, „Wi-Fi“ (802.11n) bevielis ryšys, 4 USB 2.0 jungtys, RS232, HDMI ir DVI jungtys. Yra ir 5.1 skaitmeninio garso išvesties per S/PDIF jungtį galimybė. „CompuLab„ atstovų teigimu, didelio našumo ir taupiai energiją vartojantis „Trim-Slice“ skirtas naudoti galingose skaitmeninių pramogų sistemose, IPTV įrenginiuose, jis tinka ieškantiems kompaktiškos alternatyvos staliniam kompiuteriui ar žaidimų kompiuterio. Skelbiama, kad kartu su juo bus siūloma ne viena, o kelios operacinės sistemos, tačiau kokios, kol kas nenurodoma.

„Trim-Slice„ rinkoje turėtų pasirodyti balandžio mėnesį. Jo kaina neskelbiama: pasak bendrovės atstovų, „Trim-Slice“ kainuos mažiau, nei populiarėjantys planšetiniai kompiuteriai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(1)
(0)
(0)

Komentarai (17)