Robotas pirmą kartą autonomiškai atliko odontologinę operaciją žmogui  ()

Kompanija Perceptive pateikė pirmosios visiškai automatizuotos odontologinės operacijos, kurią robotas atliko be gydytojo priežiūros, rezultatus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gydytojo odonotologo dalyvavimas apsiribojo problemos aptarimu su pacientu, po to darbo ėmėsi robotas. Autoriai įsitikinę, kad naujoji robotizuota sistema visiškai pertvarkys odontologiją ir padarys ją labiau prieinama.

Dantį robotas parengė karūnėlės statymui ir atliko tai 8 kartus greičiau, nei odontologas žmogus, praneša New Atlas. Įprastai tokia procedūra trunka apie porą valandų, tačiau robotas susitvarkė per 15 minučių, nekeldamas jokio diskomforto pacientui.

Robotizuotoje sistemoje naudojamas 3D skeneris, kuriuo sukuriamas detalus burnos ertmės modelis, kuriame yra dantys, dantenos ir nervai. Naudodamasis šiais duomenimis, robotas gali tiksliai atlikti medicinines manipuliacijas. Pavyzdžiui, pirmos operacijos metu robotas visiškai savarankiškai išgręžė danties ertmę.

[EU+Kuponai] Jump starteriai, „Xiaomi“ TWS ausinės, mini ventiliatoriai, 36in1 suktuko rinkinukas, galingi PC ir šviestuvai (Video)
3076 4

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-08-06/2024-09-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „POPDEER PD-J01“ - 20000mAh, iki 2500A jump starteris

2) „Xiaomi Air 3 SE“ - TWS ausinės

3) „Violent Fan X3“ - portabilus, įkraunamas ventiliatorius

4) 36in1 - įkraunamo suktuko rinkinukas preciziškiems darbams

5) „Ninkear A16 Pro“ - 32GB+1TB, 2,5K ekranas, Win 11 OS

6) „BLITZWILL BWL-FL-0001“ - 36W dvigubas šviestuvas

Išsamiau

Naudojant robotą, procedūra ne tik sutrumpėja, bet ir jos metu nereikia plačiai išsižioti. Šie du faktoriai labai padidina procedūros komfortą.

Sistemos dar nepatvirtino Federalinė maisto ir vaistų agentūra (FDA), tad, kol sistema atsiras klinikinėje praktikoje, gali tekti keletą metų luktelėti. Šiuo metu autoriai tobulina technologiją, kad vėliau galėtų atlikti sudėtingesnes operacijas. Jie tiki Perceptive perspektyva gerokai pertvarkyti stomatologines paslaugas ir padaryti jas labiau prieinamas pacientams.

 

Anksčiau paskelbti pirmieji pasaulyje naujų dantų išauginimo klinikiniai tyrimai. Technologijos autoriai iš Japonijos tikisi sėkmingų rezultatų ir planuoja šį gydymą padaryti komerciškai prieinamu visiems žmonėms jau iki 2030 metų.


hightech.plus




(7)
(0)
(7)

Komentarai ()