„Tai signalas visam pasauliui.“ Ateina „Saab 340“ (Video)  ()

Visų pirma, šių orlaivių perdavimas Ukrainai duoda politinį signalą Ukrainai ir pasauliui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išankstinio įspėjimo lėktuvas „Saab 340 AEW&C“, kurį Ukraina netrukus gaus iš Švedijos, gali atlikti tris funkcijas, per „24 kanalą“ aiškino ATO veteranas ir karo ekspertas Jevgenijus Dikijus.

„Pirmoji yra grynai gynybinė – laiku pranešti, kas pas mus skrenda ir iš kur. Šią funkciją dabar atlieka NATO lėktuvai.

Ne paslaptis, kad keturi tokio tipo orlaiviai vienu metu patruliuoja oro erdvėje virš Lenkijos ir Rumunijos ir visiškai dengia visą Ukrainos teritoriją ir daugiau“, – sakė J. Dikijus.

Jis taip pat pridūrė, kad dabar šie keturi orlaiviai gali stebėti ir europinę Rusijos dalį:

[EU+Kuponai] Nuostabūs dažų purkštuvai, LED šviestuvai, dviračių žibintuvėliai, „Xiaomi“ orų stotelės, 3in1 mikrofonai ir robotai siurbliai (Video)
3142 2

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-08-14/2024-10-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Lenkijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Elfeland“ - 18W LED šviestuvas

2) „Proscenic V10“ - robotas dulkių siurblys su grindų plovimu

3) „Astrolux BC2“ ir „Astrolux TL01“ žibintuvėliai dviračiams

4) „MUSTOOL“ - 1300W dažų purkštuvas su 2 baterijomis ir įkrovikliu

5) „BlitzWolf BW-SX31“ - 3in1 belaidis „Lavalier“ mikrofonas

6) „Xiaomi Mijia“ orų stotelė-laikrodis su APP

Išsamiau

„Ir būtent dėl ​​to galime atidaryti „Telegram“ kanalą ir perskaityti, kad virš Kaspijos jūros buvo paleistos sparnuotosios raketos ir kada jos priartės, tai yra, nuo pat šio karo pradžios tokio tipo lėktuvai – britų ir amerikiečių – atlieka gynybinę funkciją, tačiau jie nepatenka į Ukrainos oro erdvę, todėl tai nėra laikoma tiesioginiu dalyvavimu karo veiksmuose.“

Atsižvelgiant į tai, sako J. Dikijus, kyla klausimas, kodėl Ukrainai perduodami šie orlaiviai. Jeigu jau jie pajėgūs atlikti gynybos funkciją neįskridę į Ukrainos teritoriją.

„Dar dvi jo funkcijos. Antroji yra kovos lėktuvų veiklos koordinavimas fronte, o trečioji – tolimųjų ginklo nukreipimas, tai reiškia, kad mes naudosime F-16 ne tik oro gynybai, bet jie bus ir atakos lėktuvai fronte.

 

Švedai suteikia mums įrankį, kad galėtume tinkamai koordinuoti veiklą realiu laiku ir žinoti tikslias taikinio koordinates.

Ir, antra, Švedijos valstybė tikrai nėra prieš tai, kad turimomis priemonėmis pultume Rusijos Federacijos teritoriją. Ir mes galėsime matyti daug arčiau fronto linijos nei dabar“, – aiškina J. Dikijus.

 

Gegužės pabaigoje tapo žinoma, kad Ukraina iš Švedijos gaus du „Saab 340 AEW&C“ lėktuvus. Kiekvienas radiolokacinis patrulinis orlaivis (AWACS) dėl savo savybių patruliuodamas gali aprėpti tam tikrą oro erdvės spindulį.

Pasak aviacijos eksperto Konstantino Krivolapo, du „Saab 340“ lėktuvai, kuriuos Ukraina gaus iš Švedijos, gali gerokai padidinti naikintuvų F-16 efektyvumą smogiant į priešo taikinius.

Panašios nuomonės laikosi ir karo ekspertas Aleksandras Kovalenko. Jis mano, kad du „Saab 340 AEW&C“ išankstinio įspėjimo orlaiviai išlaisvins F-16 naikintuvų potencialą, kurie įgis reikšmingą pranašumą prieš Rusijos lėktuvus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(100)
(6)
(94)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()