"Windows" užimama rinkos dalis nukrito žemiau 90%  (18)

Remiantis JAV interneto paslaugų tiekėjo "Net Applications" surinktais duomenimis, "Microsoft" platinamų "Windows" šeimos operacinių sistemų užimamos rinkos dalis šiuo metu užima mažiau nei 90%. Analitikų nuomone, esminis tokios tendencijos veiksnys - "iOS" operacinės sistemos pozicijų stiprėjimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiesa, kol kas būtina prisiminti, jog šią statistiką pateikia tik viena kompanija ir kad į ją įskaičiuojamos ir mobiliuosiuose telefonuose veikiančios operacinės sistemos. "Windows" šeimos OS šiuo metu naudoja 89,7% vartotojų. "Mac OS X" pozicijos pamažu tvirtėja, tačiau vis dar išlieka 5% diapazone (5,25%). "iOS" dalis atitinkamia sudaro 2,05%, o "Linux" - šiek tiek mažiau nei procentą (0,95%). 

Tam tikru aspektu galima teigti, jog "Microsoft" pozicijos operacinių sistemų rinkoje, nežiūrint į puikius "Windows 7" pardavimus, pamažu silpnėja. "Windows 7" užima 22,31% rinkos - 1,44% padidėjimas palyginti su praėjusių metų gruodžio mėnesiu. Tačiau senesnės "Windows kartos - XP ir "Vista" - savo rinkos dalį praranda sparčiau, nei spėja kompensuoti "Windows 7" prieaugis. XP rinkos dalis sumažėjo iki 55,26%, "Vista" - iki 11,66%. Kaip jau minėta, šis scenarijus gali būti netikslus, kadangi į statistiką įtrauktos ir "iOS" bei "Android" sistemos, tačiau bendrą tendenciją išskirti visgi galima. Savo laiku "Internet Explorer" rinkos dalis sudarė daugiau nei 90%, tuo tarpu dabar kompanija kovoja, siekdama išlaikyti 50% ribą. Bet kuriuo atveju, lieka stebėti, ar pasitvirtins "Net Applications" surinkta informacija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (18)