Užsidaro „Toyota“. Netikėti įvykiai Japonijoje (Video)  ()

Paskelbė nepaprastąjį įspėjimą.


„Toyota“ muziejuje
„Toyota“ muziejuje
© BsBsBs, CC BY-SA 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Toyota_Loom_Mass_Production_Bertel_Schmitt.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taifūnas „Shanshan“ slenka virš Japonijos. Nelaimė paralyžiavo eismą šalies pietuose, o centre buvo sugriauti namai. Tai kol kas stipriausias šių metų reiškinys šioje pasaulio dalyje, rašo „The Guardian“.

Dėl taifūno „Shanshan“ oro linijos ir geležinkelių operatoriai artimiausiomis dienomis atšaukė kai kurias paslaugas. Taifūnas juda link Kyushu – didžiausios salos pietų Japonijoje. Kaip sakė vyriausybės atstovas Yoshimasa Hayashi, gali kilti „smarkių vėjų, aukštų ir audringų bangų“, kurių „niekada anksčiau nebuvo“. Vėjo gūsiai siekia iki 252 km/val.

[Mega gimtadienio rinkinukas] Bent 200€ pigiau nei Lietuvoje „OnePlus“ išmanieji telefonai ir „Xiaomi“ kameros (Video)
6414 3

Specialus gimtadienio rinkinukas

Kuponai

Labai ribotas kiekis

Greitas ir saugus pristatymas

1) „OnePlus 12“ - 16GB+1TB, globalios versijos išmanieji telefonai, dovanų 100W įkrovikliai

2) „Xiaomi Outdoor Camera BW300“ + 4W, 5V saulės panelė

3) „OnePlus Nord 4“ - 12+256GB, globalios versijos išmanieji telefonai

4) „OnePlus Nord CE4 Lite 5G“ - 8+256GB, globalios versijos išmanieji telefonai

Išsamiau

Japonijos meteorologijos agentūra paskelbė nepaprastąjį įspėjimą, sakydama, kad taifūnas gali sukelti potvynius, nuošliaužas ir pakankamai stiprų vėją, kad nugriautų kai kuriuos namus.

„Reikėtų būti itin atsargiems, nes prognozės numato stiprų vėją, aukštas bangas ir potvynius, kurių dar niekada nebuvo“, – spaudos konferencijoje sakė agentūros vyriausiasis sinoptikas Satoshi Sugimoto, kurį cituoja „Reuters“.

 

Meteorologijos agentūra nurodė, kad per ateinančias kelias dienas audra turėtų priartėti prie centrinių ir rytinių regionų, įskaitant sostinę Tokiją.

Agentūros duomenimis, regiono pietuose gali iškristi 600 litrų vandens į kvadratinį metrą, o vietomis net 1000 litrų.

Japonijos valdžia išleido įsakymus evakuoti daugiau nei 800 000 žmonių, Kagošimos prefektūros Kyushu pietuose ir centrinės Japonijos Aičio ir Šidzuokos prefektūros gyventojų.

Trečiadienį Aičio prefektūros Gamagorio mieste purvo nuošliauža sugriovė namą. Vietoje dirba greitoji pagalba, dingo du žmonės.

 

„Taifūnas juda lėtai, todėl jo poveikis gali būti ilgalaikis“, – į gyventojus ir vietos valdžios institucijas kreipėsi infrastruktūros , transporto r turizmo ministras Tetsuo Saito. „Būkite ypač atsargūs.“

Stiprūs vėjai ir liūtys taip pat sukėlė transporto sunkumų. Kyushu mieste nuo trečiadienio kai kuriose bėgių kelio atkarpose nevažiuoja greitieji traukiniai „Shinkansen“.

Reikėjo atšaukti kai kuriuos skrydžius Kagošimos ir Mijazakio prefektūrų oro uostuose, taip pat uždaryti kai kuriuos greitkelius.

Japonijos automobilių gamintoja „Toyota“ sustabdė visų savo gamyklų veiklą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(21)
(-12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()