„Populiariausią picą išrado ChatGPT.“ Tapo sezono hitu  ()

Tai labiau atsitiktinumas, o ne praktikoje pritaikoma metodika.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Colibrie (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/illustrations/ai-generated-pizza-food-dinner-8714516/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spartakas Arutunjanas, „Dodo Pizza“ Dubajuje meniu kūrimo skyriaus vadovas, prisipažino, kad šio sezono hitas – jo nauja pica – iš tikrųjų yra dirbtinio intelekto kūrinys.

Jos sudedamosios dalys yra arabų šavarmui skirtos vištienos, tahini padažo, kepto indiško sūrio panir ir Artimųjų Rytų prieskonių zaatar mišinys.

Pasak Arutunjano, nei jam, nei jo kolegoms niekada nebūtų atėję į galvą sujungti šiuos produktus – juo labiau picos pavidalu.

[Premjera] Tankas! O kai paspaudi „Boost“ mygtuką, šauna lyg raketa. Išbandėme naujausią fat-bike monstrą (Foto, Video, „ENGWE L20 Boost“ apžvalga)
10588 2

„ENGWE L20 Boost“ - naujausias kompanijos el. dviratis, kuris mane nustebino. Vadinamasis „fatbike“ su atrakinamu iki 32 km/h greičiu, specialiu „Boost“ mygtuku, vienu įkrovimu iki 126 km, įspūdinga galia ir važiavimo malonumu. Žiauriai smagus žvėris. Apie viską išsamiai mūsų apžvalgoje + keletas svarbių triukų.

Išsamiau

ChatGPT gavo užduotį atspindėti Dubajaus, kaip šiuolaikinio ir ne istorinio, kultūrines tradicijas picose, siekiant sukurti daugiakultūrį skonio kaleidoskopą.

Iš dirbtinio intelekto nereikalauta sugalvoti kažką visiškai naujo, tačiau rezultatas turėjo būti valgomas ir nesukelti neigiamų reakcijų.

 

Arutunjanas taip pat pasakojo, kad šiuo atveju tai labiau atsitiktinumas, o ne praktikoje pritaikoma metodika, nes visus kitus ChatGPT pasiūlytus receptus jis atmetė – avižų ir mėlynių pyragas ar pica su makaronais ir braškėmis visiškai nesužavėjo.

Panašiai mano ir kiti šefai: dirbtinis intelektas gali pasiūlyti idėją, suteikti įkvėpimą, bet ne pamaitinti žmones.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mokslotaskas.lt
Mokslotaskas.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: