Tokio dangoraižio pasaulis dar nebuvo matęs. Afrikos šalis bus pirmoji (Foto, Video)  ()

Šalia Kairo statoma Naujoji administracinė sostinė turi būti ne tik šiuolaikiška ir draugiškesnė aplinkai. Vienas iš jos pastatų turi būti visiškai aprūpintas energija naudojant švarų vandenilį ir saulės elementus.


Forbes International Tower
Forbes International Tower
© Ekrano kopija | https://x.com/Hosny76_EGYPT/status/1764118768760795251/photo/1

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujos sostinės kūrimas nuo nulio nėra nauja idėja – Brazilija tai jau išbandė. Kokiu tikslu tai buvo padaryta? Idėja buvo perkelti sostinę iš Rio de Žaneiro į šalies gilumą vidų, siekiant plėtoti šią šalies dalį ir „atlaisvinti“ didelius pakrantės miestus, gyvavusius nuo kolonijinių laikų.

Egiptas priėmė panašų sprendimą. Perpildytą (per 20 mln. gyventojų), užterštą, triukšmingą Kairą turi pakeisti Naujoji administracinė sostinė, dar neturinti pavadinimo.

Modernus miestas su ekologiškais sprendimais

[EU+Kuponai] Banggood 18-o gimtadienio rinkinukas! El. paspirtukai, nešiojami PC, žaidimų monitoriai, prekės automobiliams ir kt. + PayPal akcija (Video)
4912 8

Specialus 18-o gimtadienio rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-09-14/2025-08-01

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „ANGWATT CS1“ - el. paspirtukas, 1000W, vienu įkrovimu 85 km, 55 km/h

2) „Ninkear N16 Pro“ - 32GB+1TB, 2,5K ekranas, Windows 11

3) „KOORUI ‎34E6UC“ - 34 colių WQHD žaidimų monitorius

4) „Mudiro“ - kelioniniai 21/25 litrų talpos šaldytuvai su LED valdymo panele

5) „MUDIRO EW-S05“ - 500W aukšto slėgio plovimo įrenginys

6) „iMars X5“ - automobilinis vaizdo registratorius

Išsamiau

„Forbes International Tower“ yra 240 metrų aukščio pastatas, kuris bus pastatytas šalia „Iconic Tower“ – aukščiausio pastato Afrikoje (394 m). Jis įsikurs Naujosios administracinės sostinės centrinio verslo rajono širdyje, į kurį jau keliasi šalies ir tarptautinės įmonės.

 

Pastatą suprojektavę architektai siekia, kad dangoraižis ypač tausotų aplinką – anglies pėdsakas būtų nulinis. 43 aukštų biurų pastatą aprūpins švarus vandenilis (75 % reikalingos energijos), kartu saulės baterijomis ant jo fasado (25 %).

Kairas kovoja su didėjančiu vandens trūkumu. Naujoji administracinė sostinė perkeliama į dykumos teritorijas į rytus nuo Nilo, kuris tūkstančius metų buvo vandens ir maisto medžiagų, reikalingų žemės ūkiui, šaltinis. Dėl to „Forbes International Tower“ bus įrengta vandens perdirbimo ir valymo sistema, kuri sumažins geriamojo vandens poreikį.

 

Tokios veiklos dėka architektai planuoja 58 % sumažinti jo statybos anglies pėdsaką. Daugiaaukštis pastatas turi tapti pirmuoju dangoraižiu pasaulyje, gavusiu Tarptautinio nulinio anglies dioksido sertifikatą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(1)
(6)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()