Ištiško per 50 ms. Kraupu. Skelbami pirmieji vaizdai (Video)  ()

JAV pakrančių apsaugos tarnyba paviešino pirmuosius vaizdus, kuriuose užfiksuotos liūdnai pagarsėjusio povandeninio laivo „Titan“, kuris praeitais metais katastrofiškai sprogo, liekanos.


Titan nuolaužos
Titan nuolaužos
© Ekrano kopija | https://x.com/rawsalerts/status/1835799379132694670/photo/1

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjo daugiau nei metai nuo „OceanGate“ povandeninio laivo „Titan“ katastrofos, kuri pareikalavo visų penkių keleivių, ketinusių grožėtis „Titaniko“ nuolaužomis, gyvybes.

Specialistai ir toliau stengiasi tiksliai nustatyti, kas atsitiko laive ir šios tragedijos priežastis. Remiantis dabartiniais duomenimis, „Titan“ greičiausiai sprogo dideliame gylyje (implozija – sprogimas iš vidaus). Tai įvyko vos per 50 milisekundes. 

Dabar, JAV pakrančių apsaugos tarnyba paskelbė pirmuosius nuolaužų vaizdus. Juose matyti nulūžęs povandeninio laivo uodegos kūgis, kuris buvo atskirtas nuo likusios laivo dalies – jo kraštai dantyti, netoliese matyti atsiskyręs fragmentas.

Geekmaxi 7-ojo gimtadienio išpardavimas! Monstrinės energijos stotelės, el. paspirtukai, robotai su DI, vaizdo projektoriai ir kt. (Video)
2815 6

„7th Anniversary Sale“

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

Iki 2 metų garantijos

1) „Wanbo X5“ - 1080P, 1100 ANSI, WiFi 6, Bluetooth 5.0, Android 9.0 vaizdo projektorius

2) „KuKirin G2“ - 2024 versija, 800W, 48V 15Ah, 55 km, 45 km/h el. paspirtukas

3) „Narwal Freo Z Ultra“ - premjera, robotas dulkių siurblys su DI

4) „Blackview Oscal PowerMax 3600“ - mobili energijos stotelė, 3600W, 3600Wh, LiFePO4

Išsamiau

Taip pat buvo atskleista paskutinė batiskafo siųsta žinutė, likus 6 sekundėms iki kontakto su paviršiumi praradimo – joje pranešama apie balasto išmetimą, greičiausiai bandant iškilti į paviršių.

 

Jūrų tyrimų valdyba taip pat teigia, kad uodegos kūgis ir kitos nuolaužos buvo aptiktos pernai birželio 22 dieną nuotoliniu būdu valdoma transporto priemone, kuri pateikė „nepaneigiamų įrodymų“, kad batiskafas patyrė katastrofišką sprogimą.

Šio tragiško įvykio metu žuvo Stoktonas Rushas, ​​„OceanGate“ įkūrėjas ir generalinis direktorius, verslininkas Shahzada Dawood ir jo 19-metis sūnus Sulemanas Dawoodas, tyrinėtojas Hamishas Hardingas ir prancūzų naras Paulas-Henri Nargeoletas. Komisija patvirtino, kad, remiantis DNR tyrimais ir analizėmis, buvo nustatyta, kad įvykio vietoje rasti palaikai priklauso penkiems laive buvusiems vyrams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(1)
(11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()