„Be vairo ir pedalų.“ Sukėlė ažiotažą. Muskas pristatė „Cybercab“ (Foto, Video)  ()

Renginys sukėlė didelį atgarsį.


Tesla Cybercab ir RoboVan
Tesla Cybercab ir RoboVan
© Ekrano kopija | https://x.com/AlltomTesla/status/1844592491342823906

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tesla“ generalinis direktorius ir socialinių tinklų savininkas Elonas Muskas per didelio atgarsio sulaukusį renginį pristatė seniai žadėtą ​​dviejų durų, kirų sparno formos robotą taksi be vairo ir pedalų, atverdamas kelią tam, kas, jo teigimu, paskatins elektromobilių gamintojo termino augimas.

Muskas, atvykęs į sceną vienu iš taksi robotų, vadinamų „Cybercab“, sakė, kad gamyba prasidės 2026 m., o automobiliai bus prieinami klientams už mažiau nei 30 000 dolerių. Jis sakė, kad laikui bėgant taksi paslauga kainuos 20 centų už mylią (1,6 km), o įkrovimas bus indukcinis, nereikės jokių kištukų.

[Kuponas+Vokietija] Atlaiko 200 kg! Didžiulės SUP irklentės už rekordinę kainą - ribotas kiekis (Video)
8957 6

Specialus kuponas

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Automobiliai remiasi dirbtiniu intelektu ir kameromis ir jiems nereikia kitos techninės įrangos, pvz., ta, kurią naudoja konkurentai.

„Autonominė ateitis yra čia“, –  sakė Muskas. „Šį vakarą turime 50 visiškai autonominių automobilių. Visi be vairuotojo.“

 

„Didžiąją laiko dalį automobiliai tiesiog nieko nedaro. Bet jei jie yra autonomiški, juos galima naudoti penkis kartus, o gal 10 kartų daugiau“, – iš scenos kalbėjo jis.

Muskas planuoja išleisti savarankiškai vairuojančių „Tesla“ taksi, vadinamų „Cybercab“, parką. Taksi klientai galės išsikviesti programėle.

 

Muskas taip pat pademonstravo didesnę autonominę transporto priemonę „Robovan“, galinčią vežti iki 20 žmonių, ir demonstravo „Tesla“ humanoidinį robotą „Optimus“.

 

Ketvirtadienio renginys „Warner Bros.“ studijoje netoli Los Andželo, Kalifornijoje, vadinosi „Mes, robotai“ – tai akivaizdi aliuzija į amerikiečių autoriaus Isaaco Asimovo mokslinės fantastikos knygą „Aš, robotas“, bet taip pat atkartoja Musko siekį, kad „Teslą“ „reikia pagalvoti apie kaip DI robotų kompaniją“, o ne automobilių gamintoją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(3)
(3)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()