Facebook įsigyja grupinių pokalbių programą plėtojančią bendrovę „Beluga“  (3)

Kaip praneša technologijų bei programinės įrangos naujienų portalas TechCrunch.com, didžiausias pasaulyje socialinis tinklas „Facebook“ šiandien įsigijo perspektyvią interneto verslo bendrovę „Beluga“. Kompanija jau metus plėtoja to paties pavadinimo grupinių pokalbių programinę įrangą, skirtą „iOS“ bei „Android“ platforma grįstiems išmaniesiems telefonams ir artimiausiu metu ketino sulaukti naujų finansinių įplaukų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Esame pamišę patvirtindami, kad mes ką tik įsigijome „Beluga“ talentą ir turtą, kurios paprastos ir elegantiškos mobiliosios programos mus pribloškė kaip sprendimas, galintis padėti draugų grupėms palaikyti ryšį keliaujant. Mes nekantriai laukiame [bendrovės] įkūrėjų Ben Davenport, Lucy Zhang bei Jonathan Perlow sutiktuvių ir džiaugiamės, kad ši komanda toliau tęs grupių ir mobiliosios komunikacijos viziją kaip „Facebook“ dalis“, – rašoma didžiausio socialinio tinklo komentare, kurį cituoja TechCrunch.com.

Įdomiausia, kad šiuo metu įvairių operacinių sistemų pagrindu veikiantiems mobiliesiems įrenginiams skirti „Facebook“ klientai jau turi grupinio susirašinėjimo funkciją, tačiau kitaip nei „Beluga“, nepasižymi konkrečiai grupei skirtomis nuotraukų bei vartotojo buvimo vietos dalijimosi funkcijomis. Kaip taikliai taikliai pastebi Androinica.com tinklaraštis, šis sandoris yra puikus būdas „Facebook“ į savo mobiliąsias programas integruoti papildomas funkcijas be didesnių išlaidų programuotojams. Tačiau atrodo, šia investicija buvo nušauti du „zuikiai“, kadangi minėti bendrovės įkūrėjai yra buvę korporacijos „Google“ darbuotojai. O kad „Google“ nestokoja talentingų žmogiškųjų išteklių žinome kiekvienas, taigi tokį „Facebook“ manevrą būtų galima vertinti ir kaip ilgalaikę investiciją į intelektinius išteklius.

„Beluga“ tinklapyje pateiktos informacijos žinoma, kad bent kol kas serviso veikla nebus visiškai integruota į „Facebook“ socialinį tinklą, o visos vartotojų paskyros bei jose esantys duomenys išliks saugūs. Bent jau artimiausias kelias savaites, kadangi tada „Beluga“ pateiks daugiau detalių apie savo likimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MobiNews.lt
MobiNews.lt
Autoriai: Ugnius Babinskas
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)